Круасани по-французьки



Круасани по-французьки


Інгредієнти:
Тісто для круасанів:
Борошно пшеничне 500 г
Крохмаль кукурудзяний 50 г
Дріжджі сухі 10 г
Цукор 50 г
Сіль 4 г
Масло вершкове 300 г
Яйця курячі 2 шт.
Молоко 200 мл
Начинка для круасанів:
Шоколад чорний 50 г
Вершки 10 мл
Масло вершкове 10 г
Помазка:
Молоко 10 мл
Цукор 4 г.

Спосіб приготування:
Щоб спекти круасани, потрібно взяти борошно, дріжджі, цукор, сіль, масло вершкове, жовтки, молоко, вершки.

Розчинити дріжджі в теплій воді. Залишити на 10 хвилин.



Просіяти борошно і крохмаль, додати цукор, сіль, молоко, жовтки, розтоплені 50 г вершкового масла, дріжджову масу масу. Все перемішати.



Замісити тісто протягом 8-10 хвилин. Воно повинне вийти еластичним. Скачати в кулю. Загорнути в плівку (і в пакет, тому, що буде рости) і заховати в холодильник на 4 години.



250 г холодного вершкового масла обернути харчовою плівкою і добре побити качалкою. Воно змінить свою структуру і стане м'якшою.



Додати 40 г борошна і добре перемішати.



Викласти масло на пергаментний папір.
Зробити квадрат. За допомогою качалки рівномірно розподілити масло. Відіслати масло в холодильник мінімум на 1 годину.



Дістати тісто. Надрізати кулю хрестом, розтягнути тісто в квадрат. Розкотити в пласт. В середину викласти пластину холодного масла. Загорнути тісто навколо масла. Защипнути краю шва.



Надавити качалкою зверху. Перевернути і повторити процедуру. Не забувати змащувати борошном у малій кількості. Розкачати тісто в прямокутник. Запам'ятовуйте, в якій площині розкочуєте тісто! Хвостики тіста без масла, відрізати з двох сторін. (З них вийдуть чудові булочки).



Скласти тісто в 3 шари. Вкласти в пакет і заховати в холодильник на 1 годину.



Холодне тісто обтрусити від зайвої муки. Розкотити в прямокутник і знову згорнути в 3 шари. Розкочувати в одній площині! Знову відправити тісто в пакеті в холодильник. (Повторити такі дії з тестом ще 4 рази). Залишити тісто в холодильнику на ніч.



Вранці холодну тісто розкачати в тонкий пласт. Розділити його на смужки. Нарізати довгі трикутники.



Приготувати начинку з шоколаду, масла та вершків.



Надрізати трикутник внизу. Викласти над надрізом начинку. І загорнути у вигляді півмісяця рогалик.



Готові круасани викласти на деко. Залишити їх під плівкою на 40 хвилин.
Змастити круасани молоком з невеликою кількістю цукру. Поставити в гарячу духовку.

Круасани по-французьки



Випікати круасани 20-25 хвилин при температурі 180 ° C. Остудити.

Круасани по-французьки



Подавати до сніданку з чаєм або молоком.

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/kruassany-po-francuzski




Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: