Пиріг зі сливами



Пиріг зі сливами


Сьогодні спекла пиріг зі сливами. Цим простим рецептиком користуюся вже дуже давно. Готувати такий пиріг простіше простого, а виходить дуже смачним.

Інгредієнти:
слива - 0,5 кг;
борошно пшеничне – 250 г;
цукор пісок – 175 г;
яйця курячі - 4 шт.;
розпушувач тіста - 1,5 ч. ложки;
ванільний цукор - за смаком;
масло вершкове – 180 г;
цукрова пудра - за смаком;
кориця мелена - на смак;
масло - для змазування форми;
панірувальні сухарі для обсипання форми.

Приготування сливового пирога.


Готуємо тісто. Кладемо в миску розм'якшене вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор.

11


Розтираємо.

22


Вбиваємо в масу яйця.

33


Перемішуємо.

44


Додаємо просіяне борошно, попередньо змішавши її з розпушувачем.

55


Замісити тісто.

66


А тепер, власне, сливи. Сливи можна взяти будь-які, навіть кислі. Пиріг вийде ще смачніше, на мій погляд.

77


Із слив видаляємо кісточки і ріжемо їх четвертинками.

88


Додаємо сливи в тісто, обережно перемішуємо.

99


Форму для випікання змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями.

1010


Викладаємо тісто у форму, акуратно розрівнюємо.

1111


Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці близько години. Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо зверху пиріг почне підгоряти, а всередині буде ще сирим, можна прикрити його фольгою.

1212


Завдяки поєднанню кисло-солодкої начинки і ніжного тіста пиріг виходить дуже смачним. І до того ж дуже ароматним. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і корицею.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок