Млинці з сиром
Приготувавши такі млинці, ви зрозумієте, що це найсмачніше блюдо, яке ви коли-небудь пробували. Робити смачні млинці можна хоч кожні вихідні. До того ж рецепт ви можете адаптувати під себе, змінюючи кількість інгредієнтів, а також послідовність своїх дій.
Єдина умова – необхідно потримати тісто 20 хв., щоб млинці придбали ніжну правильну текстуру. Варто відзначити, що на текстуру і смак також впливає і сковорода. Якщо взяти звичайну сковорідку з антипригарним покриттям, то млинці вийдуть не такими смачними, як, наприклад, на чавунній сковороді.
І останнє. Якщо ви сидите на дієтах, тоді замість вершкового масла візьміть рослинне, крім того частина вершків можна замінити молоком. Начинка млинців – родзинки, цукор, а також рікотта. Але цукор можете замінити ложкою меду, і тоді страва стане дуже ароматною. А якщо взяли звичайний сир, то просто додайте ложку несолодкого йогурту або сметани.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця – 4 шт. (великих);
борошно – 100 г;
сіль – близько 2,5 г;
молоко – 200 мл;
цукор – близько 70 г;
вершки – 100 мл;
пиво – 2 ст. л.;
вершкове масло несолоне – 30 г.
Для начинки:
пудра цукрова (або цукор) – 50 г;
сир – 450 г;
родзинки — 50 г.
Приготування млинців.
Збийте яйця. Але пам'ятайте, що вони повинні мати кімнатну температуру, це стосується також і вершків з молоком. Якщо яйця дрібні, тоді беріть їх 6 штук.
Тепер змішайте сіль, цукор і борошно. Далі в яйця просіяти борошняну суміш і добре перемішайте віночком. Якщо є міксер, тоді буде набагато зручніше, але можете використовувати і великий віночок.
Потім розтопіть вершкове масло, вогонь зробіть дуже маленьким. Приберіть в бік.
Візьміть мірну чашку і змішайте там вершки з молоком.
Помішуючи, акуратно влийте цю масу в яєчно-борошняну. Перемішайте до однорідності.
Потім влийте також і розтоплене масло.
Далі додайте пива. Якщо не любите продукт, тоді пропустіть цей момент. Пиво може надати дріжджовий ароматний запах і дітям також можна давати таку страву, адже алкоголь випаровується при обробці. Але це справа смаку.
Дайте тісту постояти 20 хв. В цей час зробіть начинку. Родзинки, цукор, а також сир добре перемішайте.
Нагрійте сковороду і трохи збризніть рослинним маслом. Далі підготуйте для тіста чашку на 60 мл, дерев'яну паличку, необхідну для розподілу тіста, лопатку, а також тарілку для млинчиків.
Потім вилийте тісто на сковороду і розподіліть. Смажте млинці, поки його краї не підрум'яняться.
Потім швидко переверніть лопаткою і прожарте буквально кілька секунд.
Коли млинець готовий, викладайте на нього сир – 1-2 ст. л.
І скрутіть. Те ж проробіть і з рештою тістом.
Смачний сніданок приготований! Повинно вийти близько 12 млинців.
Можете додати меду, згущеного молока, а потім зробити чай, каву і насолоджуватися вихідними або буднями. Можете приготувати млинці на сніданок, а також пікнік.