Оладки на кефірі



Оладки на кефірі


Оладки на кефірі, напевно, ви теж знаєте про це блюдо. Але найчастіше люди воліють зробити собі бутерброд, ніж витратити 15 хвилин на дуже смачне і, смію зауважити, вельми корисне блюдо.

Дехто робить оладки на дріжджах – не сперечаюся, це дуже смачно. Але швидше всього і ефектніше оладки на кефірі – пишні, м'які, просто повітряні і дуже смачні!

Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
кефір – 2 склянки;
борошно – 3 склянки;
цукор – 6 столових ложок;
сіль – за смаком;
сода – 1 чайна ложка без гірки;
масло вершкове – 20-30 г;
масло рослинне для смаження.;
яблука – 2 штуки.

Приготування пишних оладок.


Яблука чистимо від шкірки і насіння і дрібно-дрібно шматуємо ножичком. Виходить дроблена яблучна маса.

11


У миску вибиваємо яйця, виливаємо кефір, додаємо цукор і сіль.

22


Ретельно перемішуємо – поки не з'явиться піна. Я користуюся ручним міксером – швидко, мінімум бризок і розмішує ретельно.

33


Потроху додаємо борошно – так, щоб було зручно перемішувати.

У результаті повинна вийти густа, тягуча маса без грудочок. Зверніть увагу – тісто мляво стікає і не прилипає. Тепер додаємо соду – потрібно погасити її невеликою кількістю води. Знову ретельно перемішуємо. На цьому етапі я користуюся віночком – уявляю, що збиваю тісто, як пухову подушку.

44


Ділимо тісто на дві частини. У другу половинку додаємо подрібнені яблука і перемішуємо.

55


Розжарюємо сковорідку – бажано, щоб у неї було товсте дно і високі стінки. Виливаємо рослинну (оливкову) олію – приблизно 3-5 мм від дна. Воно також має прогрітися. Столовою ложкою зачерпніть тісто, почекайте, щоб злилися надлишки, і акуратно викладайте на дно сковорідки – виходить 3-4 штуки. Чекаємо, поки не з'явиться знизу коричнево-золотиста скоринка.

66


Перевертаємо оладки. У міру приготування викладаємо оладки на блюдо і змащуємо вершковим маслом. Наколіть шматочок на вилочку і пройдіться по поверхні оладка – це збереже його м'якість і смакові якості. Яблука, звичайно, трохи віднімуть у оладок пишноти, але не смаку! Можна замість яблук додавати будь-які тверді фрукти, горішки, сухофрукти, попередньо вимочені у воді.

77


Не забудьте перед початком приготування поставити чайник! Бажаю вам насолоди!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
дана
Супер, я уже готувала цю страву. Смачно, мені сподобалося!
фото
наталя
Дякую за смачний рецепт оладок!!! У сім'ї будем частіше.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок