Хрусткі картопляні деруни



Хрусткі картопляні деруни


Це одна з простих страв, яку я частенько зараз готую. Раніше їх приготування було для мене невеликою проблемою, так як доводилося довго на тертці вручну терти картоплю, а це заняття явно не для мене. Але зараз є електрична терка і приготування дерунів для мене тепер стало одним суцільним задоволенням.

Інгредієнти:
картопля - 200 г;
цибулина невелика - 1 шт.;
яйця курячі - 1 шт.;
перець червоний гострий мелений - за смаком;
перець чорний гострий мелений - за смаком;
хмелі-сунелі - за смаком;
сіль - за смаком;
кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка з гіркою;
олія соняшникова - 1 ст. ложка.

Приготування хрустких дерунів.


Чистимо картоплю і одну середню цибулину.

11


Подрібнюю на тертці на окрему невелику тарілочку.

22


Беремо друшляк і встановлюємо на тарілку.

33


І прямо в друшляк тремо на крупній тертці.

44


Це робиться для того, щоб стік сік з картоплі. Трохи підсолюємо картоплю і добре перемішуємо - завдяки солі картопля ще сильніше почне віддавати сік і не буде чорніти. Так картопля повинна постояти 10 хвилин. Потім додатково руками максимально віджимаємо всю вологу і в тарілці виходить ось стільки картопляного соку.

55


Виливаємо його, витираємо миску і викладаємо картоплю.

66


Додаємо цибульку.

77


Яйце.

88


Залишилася сіль і спеції (важливо не забути, що раніше картоплю ми вже трохи солили).

99


Кукурудзяне борошно.

1010


Її можна замінити на звичайну пшеничну, але я додаю саме кукурудзяну, так як вона надає ще більше сонячний колір дерунам. Все добре перемішуємо.

1111


Ставимо на плиту сковороду з невеликою кількістю олії.

1212


Коли масло нагрілося виделкою починаємо викладати картоплю.

1313


Формуємо оладки. Я люблю щоб деруни були дуже хрусткими, тому максимально недбало залишаю картопельку по краях, щоб вона зажарювалась і ставала хрусткою. Обсмажуємо на середньому вогні з обох сторін. У процесі приготування з ще не приготовленої картоплі все одно проступає сік, його потрібно зливати.

1414


Інакше деруни не будуть такими хрусткими і при викладанні сирої картоплі на розпечене масло можливо, що масло почне "стріляти". Деруни готові.

1515


При зберіганні в холодильнику вони поступово починають втрачати свою хрусткість, але якщо з'їсти їх протягом 5-6 годин, то вони будуть такими ж хрусткими і смачними. Приємного смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок