Шарлотка з яблуками в духовці



Шарлотка з яблуками в духовці


Яблука – один з найбільш доступних фруктів. Здавна яблука цінувалися в нашій країні: їм присвячувалися вірші та пісні, а також народні свята.

Як багато прекрасних страв можна приготувати з яблук! Це і варення, джеми, і печені яблука, що володіють цілим рядом позитивних властивостей. Ці фрукти часто додають в салати, а також з хрускотом гризуть цілком. Розповімо, як приготувати класичну шарлотку з яблуками: ніжний бісквіт, який просто тане в роті! Однією точно буде мало, а з приготуванням впорається навіть школяр!

Найголовніше в приготуванні цього простого блюда - це гарний настрій, а все інше у вас точно вийде смачно!

Інгредієнти:
яблука - 2-3 шт.;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 склянка;
борошно - 1 склянка;
сода + оцет - 1 ст. л.;
сіль - 1 щіпка;
лимонна кислота - за смаком;
цедра лимона або апельсина - за смаком;
рослинне масло - 1-2 ст. л.;
цукрова пудра для прикраси.

Процес приготування шарлотки.


Розіб'ємо в тарілку 3 яйця середніх розмірів. Не забудьте про те, що попередньо їх треба помити, щоб уникнути захворювань.

11


Додамо склянку цукру і дрібку солі. В якості заходів для сипучих продуктів можна використовувати звичайні грановані склянки.

22


Яйця з цукром і сіллю збити до появи легкої білої піни, щоб цукор почав розчинятися. Для того, щоб лимонна кислота та інші добавки, такі, як цедра лимона або ванілін, краще розчинилися і змішалися з тістом для бісквіта, потрібно покласти їх саме зараз, до того, як додасте борошно.

33


Тепер пора додавати борошно. Склянку борошна можна просіяти через сито (так продукт насититься киснем, і виріб стане більш повітряним). Перемішайте борошно з іншими інгредієнтами, щоб не залишилося грудочок. Тісто повинне вийти консистенції сметани, легко литися.

44


Цей пиріг деякі господині готують і з апельсинами, і з грушами, але класична шарлотка готується все-таки з яблуками. Підготуємо яблука (попередньо помити). Шкірку зчистимо, яблука наріжемо плоскими шматочками. Додати яблука в шарлотку можна двома способами: змішати яблука з тістом для бісквіта або викласти їх на дно змащеної олією форми і зверху залити тістом. Необхідно стежити, щоб тісто покрило яблука цілком.

55


Форму змастити маслом.

66


Форму з майбутньою шарлоткою ставимо в розігріту духовку.

77


Випікати до готовності, тобто до появи золотистої скоринки, приблизно 35-45 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія.

Акуратно дістаньте пиріг з форми. Тепер можна приступити до прикраси.

88


Підготуйте прикраси.

99


Готову шарлотку посипте цукровою пудрою або корицею. Якщо ви оформляєте пиріг на порційних тарілках для гостей, то можна оформити страву скибочками яблук, корицею, листочками м'яти, - все, що підкаже ваша фантазія.

1010


Для прикраси можна використовувати трафарети.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
наталія
класні рецепти. просто, дешево і смачно. КЛАС!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок