Рогалики з сиром



Рогалики з сиром


Вдома повинно пахнути випічкою. Тоді буде затишок, тепло і задоволені діти. В черговий раз переконуюся, що випічка — мамина рятівниця.

Сьогоднішні рогалики — особливі. Вони приурочені до дівич-вечора. До мене приїхали дві інститутські подруги. У перший вечір нам було не до солодкого, а ось на наступний день крім кави ніхто нічого не хотів. Тоді я вирішила їх побалувати і зробити домашні рогалики. Таких, як у мене, солодких і ароматних, вони точно ніде не пробували!

Рогалики я робила в цей раз дріжджові, але не на молоці, а на кефірі. В якості начинки дівчата попросили сирок. Так і я була не проти, фруктів чомусь не хотілося.

Інгредієнти:
кефір — 0,5 л;
живі дріжджі — 50 г;
вершкове масло — 50 г;
яйце — 1 штука;
сіль — трохи на кінчику ножа;
цукор — 2-3 ст. л. в тісто;
борошно — 400 г;
сирок з цукром — для начинки.

Як приготувати рогалики з сиром.


Підігріваємо кефір до теплої температури. Розпускаємо в ньому дріжджі. Кефір можна взяти будь-якої жирності, навіть 0%.

11


В теплий кефір додаємо вершкове масло, яйце і цукор. Перемішуємо все.

22


Додаємо трохи борошна і робимо опару. Залишаємо в теплому місці на 20 хвилин до обожнюваних мною бульбашок.

33


Коли опара відіграє, додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Відставляємо його підходити на годинку. За цей час разочок його обминаємо.

44


Переходимо до формування класичних рогаликів. Для цього шматочок тіста розкачуємо, ділимо його на 8 частин. У кожну викладаємо солодкий сирок.

55


Скручуємо рогалики і відправляємо їх на деко. Кожен рогалик змащуємо яйцем. Відправляємо рогалики в духовку і випікаємо при температурі 200 градусів 30 хвилин.

66


Намагаємося подати рогалики теплими! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Павло
Дуже класний сайт.Все мдоступно і зрозуміло. Респект))
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок