Рогалики з повидлом



Рогалики з повидлом


Найчастіше печу я не з власної примхи, а на прохання моїх діточок. Цього разу був відданий наказ спекти рогалики. Просили? Отримуйте!

В мережі повно способів приготування цієї випічки. Покопавшись трохи, знайшла той рецепт, що задовольнив мене як відсутністю екзотичних інгредієнтів, так і простотою приготування. Незважаючи на елементарний набір необхідних продуктів, результат більш ніж задовольнив.

Інгредієнти:
— 125 г вершкового масла;
— 200 г просіяного борошна;
— 40 г цукрової пудри;
— сіль;
— жовток;
— 1 ст. л. сметани;
— повидло.

11

 

Приготування домашніх рогаликів з повидлом.


Масло я заздалегідь дістала з холодильника: потрібно, щоб воно було кімнатної температури. Через деякий час приступила до приготування тіста. Для цього вершкове масло змішала з просіяним борошном, цукровою пудрою, додала жовток і сметану і залишила в холодильнику на кілька годин.

22


Підготовлене тісто розділила на кілька частин. Кожну розкрутила в пласт товщиною кілька міліметрів (чим тонше тісто, тим більш ніжними і хрусткими виходять рогалики). Використовуючи велику тарілку як шаблон, вирізала коло і розділила його на 8 секторів.

33


На широку частину кожного сектора поклала трохи повидла (буквально крапельку, щоб при випіканні воно не потекло і не пригоріло).

44


Потім, починаючи з широкої частини, сформувала рогалик, скачуючи трикутник рулетом і злегка загортаючи ріжки рогалика один на одного, щоб вийшла подоба півмісяця.

55


Виклала рогалики на деко, застелене пергаментом, і запікала при середній температурі близько 10 хвилин. Це було смачно! Настільки, що я вам навіть не можу сказати, їстівні вони в холодному вигляді – тому, що через півгодини після приготування їх вже не залишилося. Маленькі — на один укус, хрусткі і одночасно ніжні, вони сподобалися і дітям, і нам з чоловіком.

Ці рогалики будуть прекрасним доповненням до чашки чаю або какао після смачної вечері в колі родини, особливо якщо за вікном у вас, як у нас сьогодні, тільки що прогримів перший грім і приніс з собою свіжість вологого листя, запахи квітів і трав. Цінуєте приємні миті, будьте щасливі!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок