Ватрушки з сиром



Ватрушки з сиром


Смачні солодкі ватрушки прекрасне доповнення до чаю! Готувати їх просто і не так вже й довго.

Інгредієнти:
борошно - 400 г;
молоко - 1 стакан;
сіль - 1 ч. л.;
цукор - 4 ст. ложки;
олія соняшникова - 2 ст. ложки;
сухі дріжджі - ст. ложка;
масло вершкове - 150 г;
сир - 150 г;
сметана 20% - 2 ст. ложки.

Як приготувати ватрушки з сиром.


Ватрушки з сиром готувати дуже легко і просто. Для приготування необхідно тісто. Я пропоную рецепт дріжджового тіста. Для цього змішуємо сухі дріжджі, цукор 3 столові ложки (одну ложку залишаємо для начинки) і сіль. Додаємо склянку теплого молока, соняшникову олію і просіяного борошна. Замішуємо тісто.

11


Борошно додаємо поступово і замішуємо тісто.

22


Тісто має бути еластичним і м'яким.

33


Вершкове масло 100 г (решта 50 грам залишаємо на змазування ватрушок) кімнатної температури ріжемо на маленькі шматочки і додаємо в тісто. Тісто ставимо в тепле для підйому.

44


Після того, як тісто збільшиться майже в два рази.

55


Тісто трохи обминаємо руками з борошном.

66


Розкачуємо тісто, але не дуже тонко. Вирізаємо з допомогою склянки кружки - це буде основа для ватрушок.

77


Приблизно ось такої товщини.

88


Верх ватрушки буде теж коло, але тільки з допомогою чарки, яка менше по діаметру склянки. Робимо дірочки.

99


Ватрушки з сиром, тому для начинки нам необхідний сир, цукор, сметана.

1010


Змішуємо сир, сметану і цукор. Мені подобається коли багато сметани.

1111


На змащене деко викладаємо основу для ватрушок. Зверху приблизно чайну ложку сиру.

1212


Кожну ватрушку накриваємо тістом з дірочкою, які ми робили для верхівок. Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Залишаємо на 20-30 хвилин для підняття наших ватрушок. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо на 40 хвилин.

1313


Через 30 хвилин.

1414


Подаємо ватрушки з чаєм, кавою або молоком.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок