Гречаники з фаршем



Гречаники з фаршем


Гречаники - це чудове блюдо традиційної української кухні. Приготувати це блюдо можна практично із всього, що можна відшукати в холодильнику кожної сім'ї. З назви можна зрозуміти, що основним інгредієнтом для приготування гречаників - це звичайнісінька гречана каша. Існує безліч різних способів приготування гречаників. До гречаної крупи можна додавати практично все що завгодно: птицю, м'ясо, обсмажені гриби, овочі, сир, тушковану печінку та інше, в результаті у вас вийдуть смачні гречаники.

Страви, приготовлені на основі корисної гречаної крупи можуть бути дуже різноманітними. Готову гречану кашу дуже складно зіпсувати, вона буде смачною і корисною з будь-якими інгредієнтами. В результаті вийдуть дуже смачні котлетки, які стануть недорогим і ситним варіантом страви до сніданку. Крім цього, гречаники є відмінним способом використовувати всі залишки гречки не з'їденої за вечерею або обідом.

Ті люди, які воліють сидіти на дієті, повинні знати про те, що гречка є дієтичним і низькокалорійним продуктом. Варити гречку для приготування гречаників зовсім не потрібно, її потрібно залити окропом, каструля накривається рушником і залишають у такому вигляді на цілу ніч, в якості підходящої альтернативи можна використовувати термос.

Крім того, гречку не бажано замочувати у воді, оскільки при цьому з неї вимивається багато корисних речовин. Також не бажано піддавати гречану крупу занадто тривалій термічній обробці і чекати, поки вона нарешті розвалитися. Зерна гречки повинні бути готовими і при цьому зберігати свою форму.

Інгредієнти:
гречана крупа - 1 склянка;
м'ясний фарш - 500 г;
яйця курячі - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
зелень - за смаком;
сіль - за смаком.

Як приготувати гречаники з фаршем.


Гречаники - теж один з видів котлет, готуються з гречкою. Днями залишилася тарілочка звареної в якості гарніру гречки, яку я і використовувала для своїх котлеток. Блюдо виходить дуже ситним і корисним.

На 500 г м'ясного фаршу нам знадобиться 1 стакан гречаної крупи, яку нам необхідно відварити.

11


Цибуля - теж необхідний інгредієнт для гречаників: дрібно нарізаємо і солимо.

22


Перемішуємо відварну гречку, фарш, нарізану цибулю і додаємо два яйця, солимо за смаком. Можна додати спеції для фаршу.

33


Я поклала ложку мороженої зелені.

44


Можна попередньо обваляти котлети в борошні.

55


Обсмажуємо котлетки з двох сторін, закриваємо сковороду кришкою і готуємо на повільному вогні близько 30 хвилин.

66


Гречаники добре подавати з овочами. З картопляним гарніром буде дуже смачно, але не корисно. Гарні такі котлетки і з квашеною капусткою. Приємного всім смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок