Йогурт в мультиварці



Йогурт в мультиварці


Колись я мріяла робити йогурт в домашніх умовах, щоб жодних тобі консервантів і стабілізаторів. Хотіла вже купувати йогуртницю, але отримала на день народження мультиварку, в якій є програма приготування йогурту і в комплекті навіть спеціальні стаканчики.

На жаль, поки не знайшла в нашому місті можливість придбати спеціальні закваски для йогурту, але спробувати дуже хотілося, тому пішла дуже поширеним шляхом - використовувала в приготуванні готові йогурти.

По черзі взяла на пробу три продукту в якості закваски: натуральні «Активію», «Актімель» і «Біо-макс». Звичайно, я розумію, що на цій основі особливо корисних бактерій в йогурті не знайдеш, але, з іншого боку, я і не боюся всяких страшилок з приводу того, що там ще щось виросте страшне і жахливе. Головне - купити йогурт свіжого завезення.

Перші йогурти я робила тільки з молока і баночки йогурту, але мої ласуни попросили додати трохи цукру, так що наступні партії йшли вже в іншому складі.

Інгредієнти:
1 л ультра пастеризованого молока;
1 баночка натурального йогурту без добавок;
1 ст. л. цукру.

Як приготувати йогурт в мультиварці.


Молоко я взяла ультра пастеризоване, бо прочитала, що часто зі звичайного молока йогурт не виходить, крім того звичайне молоко потрібно кип'ятити і потім остуджувати. Я нічого не кип'ятила і не підігрівала. І молоко і йогурт у мене з дверцят холодильника, тобто такої температури зберігання.

11


В молоко додаю цукор і йогурт, добре розмішую. Роблю це в скляному чайнику, щоб зручніше було потім розливати по стаканчиках. Тут важливо простежити, щоб йогурт добре розміщався в молоці, а не залишився згустками на дні.

22


Переливаю отриману суміш в стаканчики (вони пластмасові з кришкою), закриваю кришечки.

33


Ставлю стаканчики в мультиварку.

44


Включаю програму «Йогурт» на 8 годин. Зазвичай роблю це з вечора, щоб вранці йогурт був готовий. Мультиварка сама нагріється до потрібної температури і в цьому режимі буде зберігати необхідне тепло.

55


Готовий йогурт потрібно потримати в холодильнику. Через пару годин він стає щільним і повністю однорідним. Баночку навіть можна перевернути, без ложки він сам не витече. Ще жодного разу не відсікався сироваткою і не тягнувся слизькими нитками, як, буває, скаржаться.

66


На смак найбільше сподобався на основі «Актимель», у нього смак м'який, саме йогуртовий, а на основі «Біо-макса» - з кислинкою. Їли ми йогурти і просто без всяких добавок, і зі свіжими фруктами (бананами і апельсинами), і з домашніми заготовками з перетертих з цукром ягід, і з консервованими абрикосами та персиками.

77


Помітила, що останні при додаванні злегка сироватку відокремлюють при перемішуванні, мабуть, за рахунок того, що потрапляє рідина, а ось свіжі фрукти перетерті з цукром ягоди на консистенцію йогурту впливу не надають.

88


За умовами зберігання: більше доби йогурти у нас не зберігаються, 6 баночок за день з'їдаємо, тому я не турбуюся за їх якість.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Ірина
Для приготування домашнього йогурту я використовую кисломолочний продукт "Неріне". Скип"ятити 1 л молока, почекати щоб остудилось і знімати плівку, яка буде утворюватись. Молоко має бути досить теплим, але не гарячим - перелити в скляну банку і додати 1 ст ложку "Неріне, добре перемішати. Накрити банку марлею 2-4 шари (отвір) і закріпити гумкою. Добре укутати і поставити в тепле місце. Через 3 години готово. Надібрати 3-5 ложок для наступного приготування. Можна робити йогурт, а можна додати трішки солі і вживати так.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок