Картопляна запіканка терта



Картопляна запіканка терта


Інгредієнти:
Картопля - 6 шт.,
Сіль, перець - за смаком,
Сир - 100 г,
Яйце - 2 шт.

Спосіб приготування:
Ріпчасту очищену і помиту цибулю дрібно шаткуємо ножем.

11



Сир використовуємо тільки твердих сортів. Подрібнюємо його теркою з дрібними або середніми отворами.

22



Знімаємо шкірку з картоплі і обполіскуємо. Тремо картоплю на крупній тертці. Викладаємо в глибоку миску.

3



Додаємо до картоплі цибулю і яйце. Солимо і приправляємо перцем. Перемішуємо масу до однорідного стану.

44



В форму для запікання застелити пергамент. Акуратно розподіляємо картопляну масу по листу і розрівнюємо ложкою або лопаткою. Якщо додати для прошарку різні наповнювачі або прянощі, то вийде інша, але не менш оригінальна і смачна страва.

55



Зверху рівним шаром покриваємо запіканку тертим сиром, завдяки якому на ній утворюється рум'яна, дуже смачна скоринка.
В розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко з запіканкою і готуємо 40-45 хвилин.

6



Рум'яну, ароматну запіканку дістаємо з духовки. Вона в гарячому вигляді особливо смачна! Подаємо порційно, з додаванням зелені, сметани.

77



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок