Домашній сир адигейський



Домашній сир адигейський


Інгредієнти:
молоко 3,5% - 1 л,
сіль - 1 ст. л.,
сметана 25% - 400 мл.,
яйця курячі - 4 шт.,
зелень - за смаком,
часник за бажанням - 3-4 зубчики.

Спосіб приготування:
Для того, що б сир вийшов особливо смачним, варто брати тільки жирне молоко, ідеальний варіант домашнє коров'яче молоко. Я думаю, що вам буде приємно з'їсти на сніданок смачний бутерброд з домашнім адигейський сиром, адже це буде не лише смачно і корисно, але і цілком економно.
Виливаємо молоко в каструлю і додаємо сіль, помішуємо і

11



чекаємо, коли закипить, а тим часом вибиваємо в чашку яйця і збиваємо їх міксером.

22



33



Додаємо до яєць сметану(чим жирніше, тим краще).

44



І знову збиваємо блендером.

55



Очищаємо 4 зубчики часнику і натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо зелень і прибираємо разом з часником, поки в сторону

Зелень і часник можете використовувати за бажанням і варіювати по тій кількості, як вам подобається, можете зовсім обійтися без них або замінити на паприку. Тепер, коли молоко закипіло, виливаємо тонкою цівкою нашу сметанно-яєчну суміш, при цьому відразу розмішуючи її.

66



І варимо все разом помішуючи 5-7 хвилин, поки не почнуть утворюватися великі пластівці.

77



Тепер додаємо зелень і часник.

88



Швидко перемішуємо і вимикаємо.

99



Кладемо в друшляк складену в декілька шарів марлю, відкидаємо отриману масу і даємо стекти зайвій рідині.

1010



Коли маса охолоне, добре віджимаємо і формуємо колобок, прямо в марлі, закручуючи її біля основи.

1111



Кладемо наш колобок під прес (підійде звичайна трилітрова банка з водою) і ставимо в прохолодне місце на 6-8 годин. Все, наш сир готовий.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок