Відкрити категорії

Як приготувати сир


Як приготувати сир


Я вже давно не купую сир в магазині. Тому що мій сир своїми руками набагато краще за всіма параметрами! Раджу і Вам приготувати. Пробувала різні рецепти домашнього сиру, але цей простий і сподобався найбільше. Готується він з молока просто і швидко. А головне, він набагато смачніше звичайного!

Приготування домашнього сиру займає приблизно півгодини плюс час на охолодження і застигання в холодильнику - я зазвичай залишаю на ніч, хоча готово буде раніше.

Інгредієнти:
- 500 мл молока (вважається, що краще найбільш жирне, проте я завжди купую 2,5%);
- 500 г творогу (я беру 2 пачки 5%, хоча за рецептом 9%-й);
- 50 г вершкового масла;
- 0,5 чайної ложки соди (кладу менше);
- 1 яйце;
- сіль за смаком (рекомендується приблизно половина чайної ложки, проте так виходить дуже ніжний смак. Мені більше подобається, коли кладу навіть більше чайної ложки. Виходить якось не дуже солоний).
- Іноді я роблю порцію побільше, тоді беру 3 пачки творогу, трохи більше масла і 2 яйця.

Як приготувати домашній твердий сир.


Я беру звичайну каструлю і дерев'яну лопатку. Виливаємо молоко, кладемо в нього творог, ставимо на невеликий вогонь.

11


Доводимо до кипіння постійно помішуючи, після варимо далі ще хвилин 15.

22

Рекламний блок
Побачите, як від молока відділяється сироватка. Стежте, щоб не пригорало, не прилипало до дна.

33


Відкидаємо на друшляк, якщо дірочки великі, можна постелити марлю. Залишаємо стікати, але сироватку відразу не виливаємо.

44


В ту ж каструлю (я навіть з вогню зазвичай не знімаю, готую і тримаю все поруч) кидаємо вершкове масло. Як тільки розтане (помішуємо), додаємо яйце і трохи соди. Гарненько перемішуємо тієї ж лопаткою.

55


Додаємо відразу ж масу, з якої стекла сироватка. І продовжуємо весь час перемішувати - варимо ще хвилин п'ять. Вогонь повинен бути самий маленький. Якщо маса буде надто густа, буде складно перемішувати, або почне приставати до дна, додайте трохи сироватки, яка стекла. У мене часто консистенція буває різною, густа або більш рідка.

66


Коли все гарненько розмішалося і заварилося, відразу ж перекладаємо у форму. В якості форми для домашнього твердого сиру підійде майже будь-який посуд. Я іноді використовую і пластмасові тарілки, і контейнери, і чашки для супу. Нічим не змащую, нічого всередину не кладу. З форми з пластмаси зручніше виймати.

77


Чекаю, коли охолоне, накриваю харчовою плівкою або пакетом і ставлю в холодильник. Важливо перекладати відразу і добре утрамбовувати домашній сир у форму, інакше він не буде рівним.

88


Виймаємо!

Смачний сир в домашніх умовах готовий!

А чи варто робити сир своїми руками?

Якщо виходити з питання, скільки коштує домашній сир і вигідно його робити чи ні, то виходить він, скажімо так, не дешевим. Якщо порівнювати з самим звичайним недорогим популярним, то може і дорожче вийти. Але якщо ви звикли купувати дорогі сири - то і дешевше вийде. Але головне тут не ціна! Ви можете зробити смачний нежирний сир в домашніх умовах, будете знати, що в ньому міститься, точніше, чого там немає, і будете розуміти, що Ваш домашній сир для дітей не небезпечний.

Скільки калорій в домашньому сирі?

В середньому в звичайному сирі від 250 до 350 калорій на 100 грам, але в таблицях підрахунку калорій для домашнього сиру вказують значення 113. Вже не знаю, який саме сир вони мають на увазі. Вважаю, калорійність домашнього сиру буде залежати від того, наскільки жирний творог і яке молоко ви вибрали. Можна зробити навіть дієтичний сир своїми руками, взявши той же рецепт, але використавши знежирені творог і молоко.

Рекламний блок
Як приготувати сир


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com