Деруни



Деруни


Коли їсти смажену картоплю або пюре набридає, я готую деруни. Це відмінне блюдо, яке робиться досить легко і швидко. У мене, наприклад, пішло на приготування дерунів 1 година.

Крім того, ця страва не вимагає якихось особливих продуктів, судіть самі.

Інгредієнти:
- картопля 4 шт.
- сіль;
- рослинна олія;
- борошно 4 ст. л.;
- яйця 2 шт.

Як приготувати деруни з картоплі.


Для початку я почистила і помила картоплю.

11


Потім я вирішила спробувати 3 різних варіанти приготування дерунів. Різниця полягає не в інгредієнтах, а способи подрібнення картоплі. Як не дивно, але ці способи дуже впливають на смак і вигляд готових виробів. Отже...

Перший варіант приготування дерунів.

2 картоплі я натерла на крупній тертці.

22


Поєднала з 1 яйцем, 2 ст. л. борошна і сіллю.

33

 

44


Перемішала.

55


Посмажила на рослинному маслі. Краще для смаження використовувати 2-3 сковорідки, тоді процес приготування значно прискорюється.

66


До речі, викладаючи ложкою тісто на сковорідку, дуже важко регулювати рівні краї у драників. Але це і не потрібно! Вони виходять дуже оригінальними.

77


Подавати можна зі сметаною, кетчупом або будь-яким соусом.

88

 

Другий варіант приготування дерунів.

1 картоплю я натерла на дрібній тертці.

99


Поєднала з половиною яйця, 1 ст. л. борошна і сіллю, перемішала і посмажила.

1010

 

1111


У цьому випадку тісто більш рідке, тому надавати форму дерунам реальніше.

1212


Вироби виходять набагато ніжніше і соковитіше, ніж у першому варіанті.

1313

 

Третій варіант приготування дерунів.

Цей спосіб я ще жодного разу не пробувала, але сьогодні він чомусь прийшов мені в голову. Я вирішила не натерти картоплю, а порізати її дрібною соломкою.

1414


Потім додала інші інгредієнти (половину яйця, 1 ст. л. борошна і сіль), перемішала і посмажила.

1515

 

1616


За зовнішнім виглядом вироби нагадують деруни, а за смаком - смажену картоплю з яєчнею, так що якщо у ваші плани входить поїсти саме деруни, то цей варіант я не рекомендую.

1717


Але в якості різноманітності картопляних страв - дуже навіть підійде.

Секрети приготування дерунів.

1. Вибирайте правильну картоплю для дерунів. Вона повинна бути з підвищеним вмістом крохмалю. Звертайте увагу на зрілі і міцні картоплини, які мають шорстку шкірку і жовтувату серединку. Така картопля не тільки впливає на смакові якості, але також допоможе зберегти форму готових оладок. Молода картопля для дерунів не підходить із-за низького вмісту крохмалю.

2. Натирати очищену картоплю потрібно на дрібній тертці по черзі з цибулею. Тоді суміш не потемніє. Можна картоплю перекрутити в м'ясорубці або в комбайні. Але вважається, що самі смачні оладки виходять натертими вручну.

3. У готову картопляну суміш можна додати 1-2 столові ложки крохмалю. Це на той випадок, якщо ви сумніваєтеся в досить кількості крохмалю в купленій картоплі.

4. Якщо суміш вийшла рідкою, не варто додавати багато борошна, краще використовувати крохмаль. Достатньо всього 1-2 ст.л. Інакше борошно може дати "гумовий" ефект, якщо її буде багато.

5. Крім солі і чорного меленого перцю ви можете додати в готову суміш різні трави на ваш смак. Це посилить смак.

6. Готувати деруни необхідно на добре розігрітій чавунній або керамічній сковороді. Рослинна олія повинна покривати наполовину картопляну суміш. Тоді вони виходять хрусткими і рум'яними.

7. Щоб деруни не були занадто жирними, викладайте їх на паперові серветки. Вони вберуть непотрібний жир.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок