Як приготувати какао



Як приготувати какао


Чомусь варіння какао у мене асоціюється з сонячним зимовим або весняним ранком вихідного дня. Можливо тому, що в будні можна швидко заварити каву. Хоч і вариться какао на молоці, напій цей улюблений багатьма. Пропоную дуже простий рецепт. Сподіваюся, вже завтра, а може навіть сьогодні він комусь стане в нагоді.

Інгредієнти для домашнього какао (на чотири порції):
один літр молока;
дві столові ложки какао порошку (без гірки);
чотири столові ложки цукру (без гірки);
20 мл. холодної води.

Як приготувати какао в домашніх умовах.

Все починається з кип'ятіння молока. Це краще робити в нержавіючій каструлі або в алюмінієвій. Щоб менше пригорало до дна, спочатку налити трохи холодної води.

11


Потім налити в каструлю молоко і поставити на вогонь.

22


Не потрібно чекати, коли молоко скипить або навіть нагріється. У невелику чашечку насипаємо какао і цукор. Як легко здогадатися у співвідношенні 1 до 2. На одну частину какао, дві частини цукру.

33


Добре перемішуємо какао порошок з цукром.

44


У молоко, що стоїть на вогні додаємо отриману суміш підбадьорливого інгредієнта і цукру. Молоко при цьому мішаємо.

55


Висипати все не потрібно, як тільки побачили бажаний колір какао - цукрову суміш можна не додавати. А залишити на наступний раз. Залишилося, часом помішуючи, довести молоко до кипіння. Зняти з вогню. І можна розливати по чашках.

66


Домашнє какао на молоці готово. Приємного апетиту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок