Як приготувати латте



Як приготувати латте


Латте - це традиційний італійський напій, який став дуже популярний по всьому світу. Зовні він дуже нагадує капучіно, але відрізняється від нього співвідношенням кави та молока і, відповідно, смаковими ознаками.

На сьогоднішній день існує безліч варіацій приготування напою, але незмінним залишається одне: до складу латте повинен входити справжній заварний еспресо і підігріте жирне молоко. На батьківщині його подають зазвичай вранці на сніданок, але і протягом всього дня напій бадьорить, тонізує організм. Давайте спробуємо приготувати його в домашніх умовах.

Інгредієнти:
молоко (не менше 3% жирності) - 150 мл.;
кава еспресо 1 чашка.

Інвентар:
айріш-келих (або високий прозорий стакан);
міксер, кавоварка, ложка, мікрохвильовка (або газова плита), соломинка.

Як приготувати каву латте дома.

Збиваємо молоко для латте.

1


Для початку необхідно розігріти молоко, але не кип'ятити! Це можна зробити за допомогою мікрохвильової печі або на вогні. Далі тепле молоко збиваємо міксером в дуже густу піну. Необхідно збивати до тих пір, щоб піни було дві третини від усієї маси.

Сама ж пінка повинна бути дуже густою і пружною. У випадку, якщо у вас немає міксера, то збити молоко можна в закритій ємності або шейкері енергійними рухами руки. Але в цьому випадку на дану процедуру необхідно буде витратити більше часу і зусиль.

22


Тим часом заварюємо в кавоварці чашечку ароматної кави еспресо.

Наливаємо напій шарами.

33


На дно айріш-келиха або просто високої прозорої склянки наливаємо одну третину ємності теплого молока. Зверху на нього дуже обережно по стінках або по ложці вливаємо каву. Цей крок потрібно робити дуже повільно, щоб напій був шаруватим, а кава з молоком не змішалися при різких рухах. На каву за допомогою ложки викладаємо молочну піну до самого верху келиха.

Подаємо латте.

4


Напій обов'язково подається в теплому вигляді і відразу ж після приготування. Вкладіть в келих не сильно тонку соломинку або додайте чайну ложечку і насолоджуйтеся смаком найсмачнішого кавового напою. Додатково прикрасити латте можна корицею, до того ж вона збагатить смак напою і подарує йому неповторний аромат. Для цього рівномірно посипте нею поверхню молочної піни.

Поради при приготуванні латте.

- Для зручності подачі латте, зазвичай використовують наступну форму. На блюдце кладуть серветку, на яку зручно укладають келих з напоєм. У такому разі його дуже зручно переміщати, до того ж це дуже естетично виглядає. Для прикраси на блюдце можна укласти кілька зерен кави.

55


- У випадку якщо у вас немає кавоварки, ви можете приготувати каву будь-яким зручним або звичним для вас способом, наприклад, за давнім звичаєм зварити його в турці.

66


- Іноді латте готують з кавовим або іншим сиропом, а також з медом, які тонким шаром викладаються на саме дно келиха.

77



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок