Сирна запіканка



Сирна запіканка


Ностальгія буває різною, в тому числі і за дитинством, у ньому, як відомо, і дерева більше, і перші смакові враження яскравіше. Ось і я не стала винятком і загорілася повторити ту саму запіканку, зі свого дитинства, з дитячого садка. Пам'ятаю, що я її дуже любила, трохи не до тремтіння. Може бути кальцію не вистачало?

А ось у свідомому віці спекти щось схоже, ніяк не здавалось - начебто і рецепт простий, а виходило все не те. "Справжній" рецепт цього сирного дива мені підказав кухар з садка, куди я повела вже свою дитину. Рецепт по-спадок, так сказати.

Інгредієнти:
1 кг сиру 9% (я брала зернистий без вершків, 3 упаковки);
100 г цукру;
200 г манки (8 ст. ложок);
100 г молока;
100 г олії (м'яке);
4 яйця;
2 пакетика ваніліну (якщо переборщити запіканка може гірчити).

Як приготувати сирну запіканку.

Яйце, масло, цукор, манка - все змішати в глибокій посуді.

11


В ідеалі, ванілін попередньо змішується з цукром або розчиняється в молоці, я ледача, все "ухнула" в один "котел" разом. Міксер виручить.

22


Змішуючи, вливаємо тонкою цівкою тепле молоко і доводимо суміш до однорідного стану.

33


Потім кладемо весь сир.

44


Збиваємо міксером в однорідну масу.

55


Головне, щоб не було грудочок сиру, за що багато хто не люблять сирні вироби взагалі, до речі. В "древніх" кулінарних книгах рекомендували спочатку протріть сир через сито, щоб отримати однорідну структуру. Ну, це печерний вік, - зараз з цим легко справляємося приборами.

66


Сир з складовими доведений до потрібного стану, тепер його треба залишити хвилин на 40 при кімнатній температурі для набухання манки.

77


Форму змастити маслом.

88


Духовку розігріти до 180 градусів, викласти у форму вміст запіканки і випікати при 180 градусах 40-60 хвилин, час приготування залежить від духовки. Під час випікання духовку не відкривати, сирна маса дуже примхлива, до перепадів температур, може в підсумку вийти не повітряна запіканка, а "підошва". Остигати запіканка повинна так само в духовці.

99

 

1010


У мене 60 хвилин пішло на приготування і ще 60 хвилин на повне остигання в духовці.

1111


Накрила, перевернула.

1212


Запіканка сирна готова!

1313


Це дійсно смачно і корисно, не тільки дітям, але і всім жінкам! Особливо тим, які стурбовані власною вагою, але при цьому не хочуть ходити голодними.

1414



Така страва ідеально підходить для дієтичного харчування, особливо якщо зменшити кількість цукру. Так добре сирна запіканка підходить для дитячого харчування. Приємного апетиту!

Секрети приготування сирної запіканки.

Що ж собою являє запіканка? Ну, як зрозуміло з назви, в основі лежить сир. Потім, до нього додають яйця, з розрахунку 3 великих яйця на один кілограм сиру. Далі йде скріплюючий інгредієнт манка або борошно. Тут головне не перестаратися з кількістю. П'ять шість ложок на той самий кілограм цілком вистачить.

1515


Якщо додати більше борошна або манки, то запіканка вийде щільною, але не повітряною. Сир для запіканки потрібно подрібнити блендером або дуже добре розім'яти виделкою і збити віночком. Для того, щоб запіканка стала ще пишніше і повітряніше, важливо не тільки кількість сипучих, а ще і те, як ви ведете яйця. Найкраще жовтки перемішати з цукром, а білки збити окремо.

1616


Тепер ви знаєте теорію як приготувати сирну запіканку. Решта деталі. Кількість цукру, додавати родзинки, курагу, горіхи, яблука, будь-які ягоди та інше. Все залежить від вашого бажання і наявності конкретних інгредієнтів.

Для любителів гостренького підійде сирна запіканка рецепт з перцем, травами, часником. Для класичної солодкої підійдуть яблука, груші, сливи, абрикоси і будь-які ягоди. Але з них потрібно попередньо випарувати воду, щоб запіканка не перетворилася в суп. У зимовий період можна використовувати родзинки, курагу, цукати.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок