Рибні котлети



Рибні котлети


Рибні котлети не настільки популярні як м'ясні, але не менш корисні і смачні. Не кожна молода господиня знає, як робити рибні котлети, щоб вони були рум'яними, соковитими і ніжними. Несправедливо обділені увагою господинь вони зберегли всі корисні речовини, які містить риба і здатні стати відмінним другим блюдом.

Кулінарні видання повняться рецептами рибних котлет, так і досвідчені господині знають не менше 2-3 секретів приготування або дієтичних висококалорійних котлет. Для того щоб ваше блюдо славилося серед близьких і гостей, а ви були визнані прекрасною господинею, поспішаємо відкрити секрети.

Інгредієнти:
філе риби - 4 шматочка;
яйця - 2 шт.;
панірувальні сухарі - 3 ст. ложки;
сіль - за смаком;
перець - за смаком;
олія соняшникова або оливкова.

Як приготувати рибні котлети.

Почнемо з риби. У нашому випадку це філе риби теляпії ( хоча можна використовувати й інші види риб). З філе нам треба зробити фарш. Можна звичайно дуже дрібно нарізати вручну (тоді у нас вийдуть рубані рибні котлети), але краще використовувати блендер або м'ясорубку.

1


Нарізаємо невеликими шматочками і рубаємо філе в блендері. Фарш повинен вийти однорідним. Але необхідно стежити, щоб він не перетворився у кашу. Якщо шматочки будуть трохи більше звичайного фаршу - це добре.

2


Приблизно ось такого виду повинен вийти фарш на котлети. Не сильно роздроблені шматочки збережуть смак риби і в той же час котлети будуть соковитими.

Перекладаємо фарш в миску і додаємо 2 яйця, щоб вони зв'язали шматочки. Розморожена риба досить насичена водою, а ось якщо ви робите котлети із свіжої риби, фарш буде більш сухим.

Додаємо сіль і перець за вашим смаком. Можна додати зелень (петрушку наприклад). За рахунок зелені котлети виходять яскравими і соковитими.

3


Для зменшення вологості фаршу додаємо панірувальні сухарі. Все ретельно перемішуємо. Даємо деякий час настоятися, щоб сухарі ввібрали вологу і щоб було легше формувати рибні котлети.

4


Ставимо сковорідку на вогонь і наливаємо досить багато масла. Поки вона розігрівається, починаємо ліпити наші рибні котлети. Щоб фарш не приставав до рук і не забруднитися, змастіть руки маслом.

5


Після цього викладаємо на сковорідку і смажимо до готовності.

6

 

7

 

Секрети приготування рибних котлет.

Купуючи готовий фарш, варто розуміти, що в більшості випадків він буде мати низьку якість і масу домішок.

Найбільш корисними будуть котлети, приготовлені в домашніх умовах з пропущеного рибного філе.

88


Відмінними смаковими якостями володіють котлети, в основі яких філе жирної риби, однак не варто робити вибір на користь дорогої риби, є маса секретів, які дозволять зробити котлети з нежирної риби не менш смачними.

Якщо ви придбали велику рибу, розділіть її на філе.

Дрібних морських мешканців можна подрібнити за допомогою м'ясорубки з кісточками.

99


У приготуванні фаршу використовуйте охолоджені предмети, цей секрет допоможе вашому фаршу знайти ніжність і однорідність.

Фахівці також радять остудити рибу, посуд для вимішування фаршу поставте на холодну підставу: лід, холодну воду, взимку роль охолоджувача покладіть на сніг.

1010


Картопляне пюре, додають у фарш - запорука того, що котлети будуть соковитими. Його кількість повинна бути не більше 1/3 всього обсягу.

Доброю добавкою послужать і охолоджені вершки. Додавши яйце, ви знайдете упевненість, що при смаженні котлети не втратять форму і не розпадуться.

11


Секретною «зброєю» багатьох господинь є яблука, смажену цибулю або сир, додані в рибний фарш. «Секретні» інгредієнти наділять блюдо особливим глибоким смаком і ароматом.

Надавати форму котлет найкраще руками, попередньо змоченими в холодній воді, така нескладна дія позбавить вас від неприємностей з прилипання фаршу до рук.

1212


Як панірування використовують сухарі, або манну крупу, так само в супермаркетах доступна панірувальна суміш.

Поміщені на сковороду котлети обсмажують на сильному вогні, і тільки після цього зменшую вогонь, а сковороду накривають кришкою. Такий метод приготування наділяє блюдо соковитістю без втрати підсмаженої кірочки.

1313


Вже обсмажені котлети можна скласти в каструлі і запекти в духовці, попередньо заливши вершками з тертим сиром.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок