Пиріжки з капустою



Пиріжки з капустою


Смажені пиріжки - завжди бажані гості на наших столах. Хоча їх навряд чи можна віднести до низькокалорійної їжі, але цей смак і аромат, так знайоме з дитячих років, не перестає радувати своєю різноманітністю і приносити почуття задоволення. Ніжне тісто, тепла соковита начинка - що може бути смачніше до будь-якого супу або просто так - до чаю?

Якщо ви любите страви з капусти, то вам доведеться по смаку наш рецепт смажених пиріжків з капустою. Звичайно, їх не можна назвати легкою стравою, але іноді можна побалувати себе смачною випічкою.

Інгредієнти:
борошно - 2-2,5 склянки;
дріжджі сухі - 5 г;
кефір або скисле молоко - 250 мл;
цукор - 1 ст. л.;
сіль - 1 ч. л.;
яйце - 1 шт.;
маргарин - 50 г;
капуста свіжа або квашена - 600 г;
томатна паста - 1 ст. л.;
масло рослинне для смаження.

Як приготувати смажені пиріжки з капустою.

Спочатку підготуйте начинку для смажених пиріжків з капустою. Дрібно наріжте капусту, посоліть, розігрійте сковороду з рослинним маслом. Капусту протушкувати близько 40 хвилин на повільному вогні. Додайте томатну пасту, розведену водою, і готуйте ще 5 хвилин.

11


Тепер замісіть тісто для пиріжків з капустою. Налийте в каструльку кефір, додайте цукор, сіль і підігрійте. Розведіть у теплому кефірі дріжджі і залишити опару на 10-15 хвилин, щоб вона трохи піднялася.

22


Розтопіть маргарин і вилийте в опару, додайте яйця, просіяне борошно і швидко замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Викладіть в миску, змастіть поверхню маслом, накрийте чистим рушником і залиште підходити в теплі хвилин 30. Ще раз вимісити.

33


Розділіть тісто на шматочки, розкачайте кожен з них, викладіть начинку, добре защипайте і злегка притисніть.

44

 

55

 

66


Обсмажте пиріжки з усіх боків на розігрітій сковороді у великій кількості олії. Смажені пиріжки з капустою викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Приємного апетиту!

77

 

Смажені пиріжки з капустою - підготовка продуктів.

Перед початком приготування смажених пиріжків, переконайтеся, що всі вихідні інгредієнти свіжі і хорошої якості. Тільки при дотриманні цієї умови ваші вироби придбає бажану пишність, смак і аромат.

Які продукти нам, швидше за все, знадобляться? Безперечно, це мука - тільки дрібного помелу (вищого сорту) і тільки просіяне попередньо (борошно просівають для того, щоб наситити його киснем, в результаті чого тісто виходить м'яке і пишніше).

88


Дріжджі можна використовувати будь - свіжі пресовані або сухі. У другому варіанті тісто піднімається набагато швидше. До речі, перед початком приготування смажених пиріжків прослідкуйте, щоб тісто піднялося не менше двох разів - це, безумовно, покращить смак вашим пиріжкам, і тісто в підсумку буде просто танути в роті.

Що стосується процесу приготування, то його умовно поділяють на три етапи: замішування тіста, приготування начинки і власне формування і випікання пиріжків. Багато відразу жарити не варто. Куди краще поласувати свіжими, гаряченькими смаженими пиріжками, тільки що зі сковороди. А тісто і начинка зможуть почекати свого часу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок