Ліниві вареники



Ліниві вареники


Прекрасна, легка, повноцінна вечеря - ліниві вареники. Їх смакові якості заслуговують найвищої похвали. Крім того, ця страва дуже корисна для організму, адже його головна складова - сир. А це, як відомо той продукт, який несе людині відчутну користь у вигляді безлічі поживних речовин.

Сир багатий кальцієм, білками, фосфором, вітамінами групи B і A. Завдяки відмінній засвоюваності і унікальній здатності знижувати відкладення жиру в печінці, його широко застосовують у дієтичному харчуванні. Давайте ж і ми пофантазуємо з цієї харчовою цінністю і чудесним способом введемо її в свій вечірній раціон.

Інгредієнти:
250 грам сиру;
8 столових ложок(без гірки) борошна;
2 столових ложки цукру;
1 середнє яйце;
щіпка солі.


Як приготувати ліниві вареники.

Сир перетерти через сито, додати до нього просіяне борошно, цукор і сіль.

11


Перемішати тісто ложкою, остаточно вимісити на столі, руками.

22


Мені подобається казеозне тісто, тому навіть якщо воно липне до рук, я не додаю до нього додаткове борошно, і не вимішую занадто довго до зовсім вже щільного стану. Моє тісто досить м'яке і трохи липке. Пізніше, перед обробленням, я просіюю на стіл зовсім трохи борошна, і її виявляється достатньо, щоб сирі вареники не злипалися. Готове тісто ділимо на три частини і з кожної робимо ковбаску діаметром близько 2 см.

33


Гострим ножем ріжемо кожну на шматочки довжиною 1, 5 - 2 см. Злегка обвалюємо в борошні.

44


Після цього, ліниві вареники можна вже відправляти у киплячу воду, але мені не дуже подобається їх форма, тому я додатково придавлюю пальцем зріз кожного шматочка з двох сторін, щоб вийшов невеликий коржик.

55


Опускаємо вареники у велику кількість киплячої підсоленої води, чекаємо поки спливуть, акуратно перемішуємо, щоб один із вареників не прилип до дна.

66


Готуємо вареники 5 хвилин після того, як вони спливуть, і виймаємо з води. Подаємо вареники в гарячому вигляді зі сметаною, вершковим маслом, медом або ягідним сиропом.

Ліниві вареники легко зможе приготувати навіть починаюча господиня. Це блюдо відмінно підходить для ситних сімейних вечерь. А солодкі обов'язково сподобаються дітям!

77


Загалом, це блюдо на всі часи, і воно дає простір для кулінарної фантазії. Незважаючи на чудову простоту приготування, є у лінивих вареників і свої секрети. Дізнайтеся прямо зараз, як зробити їх дійсно смачними!

Секрети приготування лінивих вареників.


1. Вибирайте тільки дуже свіжий домашній сир з цільного молока (він повинен бути однорідним, без яскраво виражених грудочок, це самий важливий момент!).

2. Обов'язково протирайте сир через сито. Так, це важко, набагато важче, ніж збити блендером, але й набагато ефективніше. Запам'ятайте - тісто для вареників не повинно бути пишним, а у вас не повинно виникнути навіть думки, що можна скористатися блендером. Тільки сито і ложка!

3. Додайте в тісто розм'якшене при кімнатній температурі (не розтоплене) вершкове масло.

Готові повозитися? Потім, коли наб'єте руку, всі ці протирання через сито будуть для Вас парою дрібниць. А поки запасіться терпінням, загорніть рукави - і за справу!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок