Грибний суп



Грибний суп


Незважаючи на те, що грибний суп здавна належить до вишуканих страв гурманів, приготувати його зможе навіть недосвідчений кулінар. Юшка з грибів - це експрес-блюдо, яке легко виручить в непередбаченій ситуації. Він готується всього за 30 хвилин, не вимагає особливих знань і зусиль, але смак і аромат запам'ятовується надовго!

Природно, основним компонентом страви є гриби. Причому підходять як свіжі, так і мариновані, солоні або сушені гриби. Цей суп вважають традиційними стравами європейської кухні, але в меню інших країн він також частий гість. Найчастіше, ми готуємо суп з печериць, лисичок або білих грибів.

Інгредієнти:
3 білих гриба;
1 цибулина;
1 морква;
4 картоплі;
зелень;
2 курячих стегенця.

Як приготувати грибний суп.

Перше, що ми робимо - подрібнимо стегенця, кожен на 4 частини ножем і ставимо варитися бульйон.

11


Поряд, в сковороду трохи менше, в киплячу, трохи підсолену воду закидаємо гриби на 10 хвилин.

22


Поки гриби варяться нарізаємо соломкою моркву і дрібненько цибулю. Моркву закидаємо на сковороду і починаємо обсмажувати. Цибуля піде потім, оскільки вона смажиться швидше.

33


Тепер заливаємо зварені гриби холодною водою, щоб охололи (попередньо злив окріп) і нарізаємо шматочками.

44


Десь в середині процесу нарізки закидаємо до морквини цибулю.

55


Дорізаємо гриби, відправляємо їх до моркви і цибулі, перчимо, солимо, додаємо спецій (але без фанатизму).

66


Повернемося до нашого бульйону: після того, як курка прокипіла хвилин десь 30-40 солимо і закидаємо туди картоплю, порізану кубиками. З бульйону в процесі варіння треба періодично прибирати піну і накип ложкою.

77


Хвилин через 5-7 після цього додати в суп нашу грибну зажарку, добре розмішати, спробувати на сіль, при необхідності досолити, доперчити. Варимо так трошки з кришкою 10-15 хвилин на слабкому вогні. Додаємо зелень, лаврушку і даємо настоятися. В результаті виходить дуже смачний грибний суп.

Секрети приготування грибного супу.

1. Якщо ви готуєте суп зі свіжих грибів, їх кладуть сирими. Але можна і обсмажити. Процес обсмажування розкриє всі приховані нотки неповторного грибного аромату.

2. Вважається, що найсмачнішу і наваристу юшку отримують з сушених лісових грибів. Їх потрібно попередньо замочити в гарячій воді, щоб допомогти розкритися смаковими якостями. Для замочування достатньо 1 години.

88


3. Щоб приготувати чудову першу страву з грибів, потрібно використовувати повну склянку сухих грибів на 3 л води. Якщо приготування піддаються свіжі гриби, то їх частина повинна рівнятися з частиною овочів.

4. Особливого, витонченого смаку додадуть солоні і мариновані гриби. Поєднання солоних і свіжих грибів дозволить отримати незабутній аромат.

5. Для отримання насиченої юшки (замість бульйонних кубиків), досить перемолоти в порошок сушених грибочки. Супчик стане більш щільним і ситним.

9


6. Якщо ви любите неординарність, додайте в суп курагу, чорнослив або будь-які горіхи.

7. Як відомо, для багатства будь-якого супу додають спеції. Грибне блюдо чудово поєднується з салатним, гострим або чорним меленим перцем, кмином, базиліком, часником, любистком, селерою, петрушкою, розмарином, естрагоном і чебрецем. Незважаючи на різноманітність поєднуваних спецій, краще бути з ними обережними, щоб не зіпсувати натуральний смак і запах грибів.

8. Щільність і густоту додасть страві борошно, обсмажена на сковорідці (2 ст. л) або манка (2 ст. л). Борошно попередньо розводять у 200 г бульйону, а потім додають в основну масу.

1010


9. Як стверджують кухаря з Франції, грибний суп розкриється тільки після 3-х хвилинного кипіння на сильному вогні в кінці варіння.

10. Грибна юшка вимагає настоювання. 20 хвилин цілком достатньо.

Страву подають до столу гарячою, зі сметаною, сухариками і зеленню. Окремо можна поставити соус зі сметани з часником і зеленню. Приємного апетиту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок