Оладки



Оладки


Відмінний сніданок можна поставити на стіл, якщо зробити своїми руками ніжну апетитну випічку. Розгляньте простий рецепт, як приготувати оладки з фотографіями.

Інгредієнти:
яйця - 2 штуки;
кефір - 500 мл;
цукор - 3 столових ложок (на ваш смак - куштуйте);
сода - 1 чайна ложка;
борошно - 250 г.

Як приготувати оладки.

Отже, спочатку нам потрібно підготувати всі інгредієнти для тіста. Для цього викладаємо їх на стіл з холодильника, щоб вони не були холодними. Після збиваємо їх (яйця, цукор) і виливаємо трохи рослинного масла і висипаємо солі. Якщо ви хочете отримати оладки з різними солодкими смаками. Можна насипати трохи ванілі або кориці. Після все вимішуємо і наливаємо кефір. Якщо вам потрібно пишна і висока випічка, то потрібно трохи висипати соди.

11


Тепер починаємо висипати в миску борошно. Можна використовувати як пшеничне, так і гречане, але тоді її варто змішувати з пшеничним. Тепер можна вимішувати тісто міксером. Потрібно зробити так, щоб воно вийшло ніжне, негусте і однорідне.

22


На сковороду відразу потрібно налити рослинне масло і поставити його розігріватися. Після починаємо викладати тісто, його варто наливати ложкою, після того, як оладки підсмажилися з одного боку, перевертаємо їх і засмажуємо з іншого боку.

33


Подавати таке частування потрібно обов'язково гарячим, також можна ставити різні соуси, джеми і варення. Також оладки з гречаного борошна відмінно поєднуються і з медом.

44

 

Оладки – повертаємося в минуле.

Хороші вихідні починаються зі смачного сніданку. Ніхто нікуди не поспішає і можна спекти пишні оладки. Адже зараз стільки свіжих ягід, запашної малини, лісової чорниці! У кожній радянській сім'ї бабусі пекли оладки. Ранок, накритий скатертиною стіл, чайний сервіз з червоними півнями, гірка смачних оладок і ні дорослих турбот, ні столичних пробок. Поверніться в минуле!

55


Оладки споконвіку печуть на сквашенному молоці. Кисляк працює, наче дріжджі, - піднімає тісто, утворюючи апетитні бульбашки повітря. Як тільки молоко почне киснути, поставте його на підвіконня і залиште приблизно на добу. У ньому з'являться пластівці і ті самі бульбашки. Тільки не передержіть, старе кисле молоко дає несмачні жорсткі коржі.

Вважається, що слово "оладки" запозичене з грецької мови. "Эладіон" перекладається як їжа, приготована на маслі, по-грецьки "оліоме". Так що, можливо, рецепт оладок до нас завезли грецькі місіонери. З часом він змінювався - на півночі пекли з ячмінного та житнього борошна, а в центрі з вівсяної і гречаної. У XVIII-XIX століттях в оладки стали додавати родзинки, шматочки яблук, а на півдні - кубики гарбуза.

66

 

Класичний рецепт приготування оладок.

Якщо ви не готові заради оладок купувати пастеризоване молоко і чекати поки воно скисне, візьміть одновідсотковий рідкий кефір. У нього зовсім інші живі бактерії, але кефір теж здатний зробити тісто пишним. Тільки купіть самий рідкий кефір, щоб оладки вийшли повітряними.

Оладки робити дуже просто. Повірте, вдруге ви будете пекти їх з закритими очима! Додати у кефір соду, сіль, цукор і розпушувач. Розмішайте і поспостерігайте, яку вечірку закотять інгредієнти! Рідина спочатку спіниться, потім осяде, а через п'ять хвилин почне пускати розмірені бульбашки.

Тепер треба розбити в тісто яйце, просіяти борошно і перемішати. Моя бабуся розмішувала виделкою, а я міксером - так набагато швидше. Тільки не перестарайтеся! Не потрібно домагатися шовковистої консистенції, тоді оладки просто не піднімуться.

Розігрійте сковороду, налийте рослинного масла і посмажте оладки. На кожен покладіть по столовій ложці ягід. Будь-яких! Оладки так швидко печуться, що ягоди не встигають сильно нагрітися і зберігають всі свої вітаміни (взимку замість свіжих ягід можна кинути жменю замороженої брусниці, малини або смородини). Смажте хвилину з одного боку і близько 30 секунд з іншого.

Наші бабусі відразу складали оладки гіркою, а ви можете спочатку розкласти на кухонному паперовому рушнику - воно вбере зайвий жир. До речі, якщо ви дбаєте про фігуру, можете половину пшеничного борошна замінити житнім чи гречаним.

77


Це корисний сніданок з настроєм липневої спеки. Адже оладки смажаться так швидко, що ягоди залишаються свіжими! Подавайте їх з медом, ряжанкою або йогуртом! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Валя
Ці оладки просто супер.Тільки вони в мене вийшли не пухкі(
фото
admin
Мабуть, тісто було рідкуватим. Так буває, коли кефір занадто рідкий або клейковина у борошна мала. Потрібно щоб тісто було - як густа сметана.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок