Відкрити категорії

Гарбузовий пиріг


Гарбузовий пиріг


Гарбузовий пиріг - це класичний десерт, який прийнято пекти і на Хеллоуїн, і на День Подяки, і звичайно ж на Різдво. Дуже часто в США використовується консервований гарбуз. Ті ж хто пече пиріг зі свіжого гарбуза, винагороджуються сповна – він виходить смачніше, соковитіше і ароматніше свого консервованого побратима.

Гарбуз - універсальний овоч. З нього можна готувати печиво, тістечка, додавати в каші і тісто для оладок і пирогів. Змішайте гарбузове пюре з цукром і борошном, додайте яйця, приправте ваніллю - просте ароматне тісто запечіть в духовці, потім полив карамельною глазур'ю з підсмаженими подрібненими волоськими горіхами. Подавайте гарбузовий пиріг до кави.

Інгредієнти:
гарбузове пюре - 420 г;
вода - 3 ст. л.;
яйця - 2 шт. ;
ванільний екстракт - 1 ч. л.;
борошно для пирога - 2 склянки;
сода харчова - 1 ч. л.

Для глазурі:
коричневий цукор - 1 склянка;
волоські горіхи - 2 ст. л.;
масло вершкове топлене - 4 ст. л.;
цукор - 2 ст. л.;
жирні вершки - 2 ст. л.;
ванільний екстракт - 1 ч. л.

Як приготувати гарбузовий пиріг.

У велику миску покладіть гарбузове пюре, яйця і ваніль. Влийте воду.

11

Рекламний блок
Додайте борошно і харчову соду. Перемішайте до однорідності.

22


Окремо змішайте 1/2 склянки коричневого цукру, 1/2 склянки борошна, волоські горіхи і розтоплене вершкове масло.

33


Форму для випічки змастіть маслом і вилийте в неї тісто.

44


Посипте зверху горіховою сумішшю і запечіть в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

55


Щоб приготувати глазур змішайте чверть склянки коричневого цукру, цукор-пісок, 1 ч. ложку ванільного екстракту і вершки. Доведіть суміш до кипіння. Зніміть з плити і перемішайте, поки цукор не розчиниться.

66


Полийте готовий пиріг рівномірним шаром по всій поверхні. Подавайте теплим або кімнатної температури.

77
Рекламний блок
Гарбузовий пиріг


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua