Смажені пиріжки з картоплею



Смажені пиріжки з картоплею


Смажені пиріжки з картоплею люблять і дорослі, і діти. Готуються вони дуже просто, а виходять рум'яними, пишними і дуже смачними. Далі ми докладно опишемо, як приготувати смажені пиріжки з картоплею (рецепт з фото).

Інгредієнти:
Для начинки:
картопля - 6-7 штук;
олія соняшникова рафінована - 2-3 столових ложки;
цибуля ріпчаста - 1 штука;
сіль - 1 щіпка;
перець чорний мелений - 1 щіпка.

Для тіста:
дріжджі свіжі - 25 г;
цукор - 1 чайна ложка;
кефір - 1 склянка;
сіль - 2 чайних ложки;
борошно пшеничне - 5-6 склянок;
вода кип'ячена - 1/4 склянки;
борошно пшенична - 1 їдальня ложка;
яйця - 2 штуки;
олія соняшникова рафінована - 150 мл.

Як приготувати пиріжки з картоплею.

Крупно поріжте картоплю.

11


Наріжте кубиками цибулю.

22


Відваріть картоплю у підсоленій воді до готовності (приблизно 20-25 хвилин).

33


Розігрійте в сковороді трохи рослинне масло і обсмажте цибулю до рум'яного кольору.

44


Коли картопля звариться, злийте воду, розімніть її товкачиком, додати підсмажену цибулю, сіль і перець за смаком, дайте охолонути.

55


Приготуйте опару. Для цього залийте дріжджі теплою водою, додайте цукор і борошно, перемішайте і дайте постояти хвилин 30. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, пам'ятайте, що їх потрібно в 2 рази більше, ніж свіжих.

66


Коли опара постояла зазначений час, додайте до неї кефір (або кисле молоко), яйця, сіль, рослинне масло (60 мл) і трохи борошна, ретельно все перемішайте.

77


Замішують тісто, поступово додаючи борошно. У результаті тісто має легко відлипати від рук.

88


Готове тісто залиште підходити на 1-1,5 години, воно має збільшитися в об'ємі в 2 рази.

99


Робочу поверхню трохи змастіть рослинною олією. Потім сформуйте з тіста заготовки для пиріжків. Можете додати в тісто ще борошна, якщо воно вийшло рідким і не виходить ділити.

1010


Покладіть начинку в центр кожної заготовки і щільно скріпіть краї, потім сформуйте пиріжки.

1111


Вийде приблизно 20 пиріжків. Дайте їм настоятися 5-10 хвилин.

1212


Налийте в сковороду олію і нагрійте. Товщина шару масла повинна бути 1 - 1,5 см. Коли сковорода з маслом нагрілася, викладіть в неї пиріжки і обсмажуйте їх з двох сторін на середньому вогні до рум'яного кольору. Не поспішайте, інакше пиріжки погано пропечуться.

1313


Готові пиріжки з картоплею спочатку викладіть на паперовий рушник, щоб усунути зайве масло.

1414


Дайте пиріжкам трохи охолонути і подайте до столу. Тепер ви знаєте, як приготувати смажені пиріжки з картоплею (рецепт з фото).

1515



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Олеся
З усіх рецептів, які подивилася на сайтах, зупинилася на Вашому . Вчора смажила з капустою. З тістом приємно працювати. Пиріжки вийшли чудові. Щиро вдячна за рецепт!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок