Оладки з кабачків на кефірі



Оладки з кабачків на кефірі


Інгредієнти:
Кабачок - 1 шт.,
Кефір - 200 мл.,
Борошно - 10 ст. л.,
Яйце - 2 шт.,
Сіль - 1 щіпка,
Зелень,
Перець - 1 щіпка,
Сода - 1 щіпка,
Рослинне масло - для смаження.

Спосіб приготування:
Оладки з кабачків на кефірі в домашніх умовах виходять дуже смачними. До того ж, їх можна подавати з різними соусами (найбільш простий варіант - це сметана або часниковий соус) та зручно брати з собою на пікнік.


Яйця трохи збити виделкою з дрібкою солі. При бажанні також можна додати щіпку цукру.  Соду необхідно погасити в кефірі.


З'єднати яйце і кефір, пару ложок борошна, ретельно перемішати.

фото 1



Кабачок вимити і при необхідності очистити від шкірки. Натерти на середній тертці. Якщо він свіжий і виділяється занадто багато рідини, можна злегка віджати.

фото 2



Додати кабачок до кефіру з яйцем. Поперчити за смаком. При бажанні додати свіжу зелень або спеції.  Поступово вводити борошно, як слід перемішуючи. Тісто не повинно бути занадто крутим.  У цей час вже можна відправити на сковороду олію і поставити його на вогонь. 
Викласти оладки на сковороду і смажити з двох боків до апетитної скоринки.

фото 3


Потім можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. 


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок