Долма з рисом



Долма з рисом


Фаршировані виноградні листи можна зустріти в різних кухнях. Знайомий нам варіант - долма з м'ясом, страва, яку готують у Вірменії, Грузії, Азербайджані і Туреччині. Але є й інший, близькосхідний - фарш для такої долми готують з рису з прянощами, фруктами, родзинками і горіхами.

Начинкою для долми можна наповнити та інші овочі: капустяне листя, перці, помідори, кабачки.

Інгредієнти:
30 виноградних листків;
1,5 стакана рису;
2 айви або 3 зелених яблука;
3/4 склянки світлого родзинок;
1/2 склянки кедрових горіхів;
1 велика цибулина;
по середньому 1 пучку петрушки і кінзи;
2-3 гілочки м'яти;
2-3 гілочки базиліка;
1 ч. л. меленого коріандру;
1/2 ч. л. меленої кориці;
1/2 ч. л. меленої зіри;
оливкова олія «екстра вірджин»;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:
1. Солоні виноградні листя промийте у воді від розсолу. Покладіть їх на друшляк, щоб стекла вода.

11


2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. У зелені відокремте листочки від стебел і дрібно наріжте. У сотейнику розігрійте 4 ст. л. олії і обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, 5-7 хв. Додайте родзинки, корицю, зіру і коріандр, смажте 2 хв.

22


3. Покладіть в сотейник рис і зелень, перемішайте і зніміть з вогню. Трохи посоліть і поперчіть начинку. Обсмажте горіхи на сухій сковороді і додати до рису.

33


4. Покладіть виноградний лист прожилками вгору, на підставу аркуша, біля черешка, трохи відступивши від краю, покладіть 1 ст. л. начинки. Загорніть лист: накрийте начинку нижнім краєм аркуша, потім правим і лівим, потім верхньою частиною.

44


5. Загорнуту долму щільно укладіть в сотейник в один або в два ряди, між ними прокладіть нарізану на великі часточки айву або яблука. Змішайте 2 ст. л. оливкової олії, лимонний сік і 3 склянки води, посоліть і залийте долму. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть на тихому вогні 40 хв.

55



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок