Гречана каша



Гречана каша


Інгредієнти:
2 склянки гречаної крупи-ядриці;
3 середніх кислих яблука;
5 великих цибулин;
4 зубчики часнику;
400 мл яблучного соку;
сік 1 великого лимона;
оливкова олія;
1 ч. л. коричневого цукру;
1 ст. л. борошна;
по дрібці сухого чебрецю і орегано;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:
1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте м'якоть тонкими скибочками. Часник роздушіть, очистіть і подрібніть.

11


2. У великій сковороді з товстим дном нагрійте 3-4 ст. л. олії, покладіть цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору, приблизно 10 хв.

22


3. Додайте до цибулі яблука, сушену зелень і цукор. Закрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, 10 хв.

33


4. Додайте борошно, перемішайте, влийте яблучний сік і сік лимона. Посоліть, поперчіть, покладіть часник, перемішайте і тушкуйте ще 5 хв. Соус повинен вийти золотисто-коричневим, злегка густим.

44


5. У каструлю з товстим дном налити пару ложок олії, всипте 0.5 год. л. солі і гречку. Поставте на середній вогонь і обсмажуйте гречку, помішуючи 2-3 хв.

55


6. Влийте в каструлю з гречкою 4 склянки киплячої води, перемішайте, закрийте кришкою і варіть на середньому вогні, не відкриваючи 10 хв. Зменшіть вогонь до слабкого, варіть ще 10-15 хв. Дайте трохи настоятися каші, не відкриваючи кришку. Подавайте з яблучно-цибульним соусом.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок