Баклажани на пару



Баклажани на пару


Інгредієнти:
6 великих баклажанів;
2 середні цибулини;
3 см свіжого кореня імбиру;
4 зубчики часнику;
1 невеликий червоний перець чілі;
1 невеликий пучок кінзи;
100 мл оливкової олії;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:
1. Очистіть цибулю, часник і імбир. Цибулю наріжте не дуже тонким пір'ям, часник - кружальцями, імбир - дрібними кубиками

11


2. Чилі розріжте вздовж навпіл, видаліть насіння і плодоніжку, виріжте перегородки. М'якоть наріжте тонкими півкільцями.

22


3. Ретельно промийте стебла кінзи і повністю обсушіть на паперових рушниках - між стеблами часто скупчується земля. Подрібніть стебла. Листочки поки що відкладіть.

33


4. Баклажани очистіть від шкірки за допомогою ножа для чищення овочів, м'якоть наріжте великими шматками. Посоліть м'якоть і поперчіть, покладіть баклажани в пароварку і варити до м'якості, приблизно 10 хв.

44


5. Одночасно нагрійте в каструлі з товстим дном масло, покладіть цибулю, обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору. Потім додайте до цибулі часник, стебла кінзи і чилі, обсмажуйте ще 3 хв.

55


6. Викладіть баклажани з пароварки на блюдо і відразу ж полийте киплячим олією з цибулею, часником і чилі. Посипте листям кінзи і перемішайте. Дайте охолонути. Подавайте як закуску або гарнір до рису і пасти.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок