Пісні пиріжки з капустою



Пісні пиріжки з капустою

Пиріжки з капустою - російська класика. Ними перекушують в будні, їх їдять за святковим столом. Ми пропонуємо вам пісну версію - повірте, вона нітрохи не поступаються пиріжкам із здобного тіста.

Інгредієнти:
Для тіста:
3 склянки борошна;
3/4 склянки оливкової олії;
1 стакан води;
2 ст. л. цукру;
1 ч. л. сухих активних дріжджів;
1/2 ч. л. солі.

Для начинки:
500 г капусти;
1 стебло цибулі-порею (біла частина);
пучок кропу;
оливкова олія;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

1. Просійте в миску борошно, додайте цукор, сіль і сухі дріжджі. Влийте теплу воду і почніть замішувати тісто дерев'яною ложкою. Додайте оливкове масло, перемішайте і вимішуйте руками, поки у вас не вийде м'яке, гладке тісто. Це займе приблизно 7-9 хв. Скачайте тісто в кулю, підгинаючи краю, покладіть в миску, злегка присипте борошном і накрийте серветкою.

Залиште для підходу на 1 год. в теплому місці. Обімніть тісто, трохи вимісити і знову покладіть в миску - воно має підійти ще раз. У цей час приготуйте начинку. Тонко нашаткуйте капусту і покладіть в широку каструлю. Залийте киплячою водою, посоліть і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть до м'якості.

11

Відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. Цибулю-порей розрізати уздовж навпіл, промийте і наріжте півкільцями. Розігрійте глибоку сковороду з оливковою олією і обсмажте цибулю-порей. Додайте капусту і смажте все разом 10 хв. Наріжте кріп і змішайте з начинкою, посоліть і поперчіть. Зніміть з вогню і остудіть.

2. Розігрійте духовку до 170 °С. Обімніть тісто і розділіть на кульки діаметром 4-5 см, прикрийте їх рушником. Розтягніть тісто руками або розкачайте качалкою, в центр покладіть 1 ст. л. начинки.

22

3. Акуратно защипайте края. Застеліть деко папером для випічки і покладіть пиріжки швом вниз. Змастіть поверхню маслом і поставте в духовку. Випікайте 20 хв. до золотистої скоринки. Готові пиріжки перекладіть на решітку і трохи остудіть. Зберігайте, накривши льняною серветкою.

33



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Марина
Дякую за рецепт.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок