Теплий салат з квасолі



Теплий салат з квасолі


Інгредієнти:
1 банка (400 г) білої квасолі;
1 банка (250 г) консервованого тунця в оливковій олії;
3 середні картоплини;
200 г помідорів чері;
1 маленька червона цибулина;
2 ст. л. каперсів;
3 гілочки зеленого базиліка;
1 ч. л. гірчиці;
оливкова олія;
сік і цедра половини лимона;
сіль, чорний перець.

Приготування:
1. Очистіть картоплю і наріжте середніми акуратними шматочками (не дуже тонко). Покладіть картоплю в сотейник, залийте киплячою водою, доведіть на середньому вогні до кипіння, трохи посоліть і варіть 2 хв. Зніміть з вогню, закрийте кришкою, а потім товстим рушником і залиште, поки готується все інше - картопля дійде до потрібного ступеня готовності приблизно за 10 хв.

11


2. Квасолю відкиньте на сито, дайте стекти всій рідини. Помідори чері розрізати уздовж навпіл. Цибулю очистіть і наріжте дуже тонкими півкільцями.

22


З. Для заправки злийте з баночки з тунцем масло в миску. Додайте лимонний сік і цедру, гірчицю, ще пару ложок олії, сіль і перець, збийте.

33


4. У базиліка видаліть стебла, листочки дуже дрібно порубаєте й додайте в заправку. Якщо каперси занадто великі, розріжте їх навпіл.

44


5. Тунця розімніть вилкою або розберіть руками на шматочки. Злийте з картоплі воду та підсушіть його на невеликому вогні, щоб залишки води випарувалися. Стежте, щоб картопля не підгоріла. Заправте гарячу картоплю половиною заправки, акуратно перемішайте.

55


6. Змішайте квасолю, цибулю, помідори чері і шматочки тунця. Розкладіть картоплю по тарілках, на неї покладіть квасолю з добавками, полийте заправкою, що залишилася, посипте каперсами і відразу подавайте.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок