Запіканка з коричневого рису



Запіканка з коричневого рису


Це універсальне блюдо, яке готується дуже швидко. Воно може стати легкою вечерею, якщо подати його з салатом, так і ситним сніданком.

Візьміть замість коричневого рису звичайний білий або замініть на рис булгур або пшонку.

Що потрібно:
3 склянки вареного коричневого рису;
180 г фети;
3/4 склянки тертого пармезану;
450 г замороженого шпинату;
2 яйця;
1 /2 склянки молока;
5 пір'їн зеленого цибулі;
1 ч. л. сушеного чебрецю;
1/2 ч. л. солі;
1/2 ч. л. вустерського соусу.

Що робити:
1. Розморозьте шпинат в холодильнику. Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і відіжміть його руками.

1


2. Розігрійте духовку до 180 °С. В мисці збийте яйця, додайте молоко і зелену цибулю, приправити чебрецем і вустерським соусом, посоліть. Додайте шпинат і перемішайте. Розкришіть фету виделкою на невеликі шматочки і додайте в суміш разом з половиною склянки пармезану. Змішайте отриману масу з коричневим рисом.

22


3. Змастіть маслом форму для запікання об'ємом близько 2,5 л. Викладіть масу, розрівняйте поверхню лопаткою. Накрийте форму двома шарами фольги і поставте в духовку на 30-35 хв. Зніміть фольгу і посипте пармезаном, що залишився, запікайте ще 10-15 хв., поки сир не розплавиться.

33



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок