- Переглянути -
Переглянуло: 3859   |  Коментарів 0

Домашній сир з кропом

 

Домашній сир без шкідливих наповнювачів і консервантів, натуральний і смачний.

- Переглянути -
Переглянуло: 5900   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 24993   |  Коментарів 1

Сирники вітамінні


Сирнички бувають різні, солодкі чи солоні. З борошном чи з манкою. Пропонуємо Вам сирники вітамінні. Спробуйте, це смачно!

- Переглянути -
Переглянуло: 6025   |  Коментарів 0

Ванільні сирники


Інгредієнти:
Сир 5-9% жирності 250 г
Сирна маса 250 г
Борошно пшеничне 60 г
Яйце куряче 1 шт.
Цукор ванільний 10 г
Ізюм світлий 20 г
Рослинна олія 40 мл.

- Переглянути -
Переглянуло: 5376   |  Коментарів 2

Shefkuhar.com.ua

Сирники кулінарні рецепти.

Це блюдо, як і його головний інгредієнт, своїм корінням йде в глибоку старовину. А судячи з того, що сир називається майже однаково у всіх слов'янських народів, навчилися робити його дуже давно, одночасно з прирученням дрібного, а потім і великої рогатої худоби. Корисні властивості продукту досі використовуються в кулінарії різних народів. Сир і його похідні - справжнє джерело вітаміну D, незамінних амінокислот і корисних молочнокислих бактерій. У деяких місцевих діалектах сирники називають ще творожниками, і це більш буквальна назва: все-таки головний компонент - сир.

На відміну від інших борошняних страв сирники містять велику кількість молочного білка, і тому займають почесне місце у дитячому раціоні вдома, в дошкільному та загальноосвітньому закладі.

Сирники - досить поживна страва, тому підсмажити їх краще на сніданок і полуденок. Але для зниження калорійності можна взяти для їх приготування нежирний сир і не додавати борошно. При бажанні досягти більш щільної структури готового виробу в сирну масу домішують подрібнену вівсянку або гречку.

Таке борошно можна зробити самим в кавомолці з підсушених на сковороді вівсяних пластівців або гречаної крупи. А щоб сирники вийшли дієтичними, їх не слід смажити на сковороді, а запекти в духовці, попередньо сформувавши з тіста круглі або овальні коржики і виклавши на деко, застелений промасленим пергаментом або фольгою.

Оригінальні сирники виходять, якщо в тісто додати родзинки, апельсинову або лимонну цедру, курагу. Для пікантного смаку в масу можна додати твердий тертий сир, але в цьому випадку сирники не треба робити солодкими, це варіація на сирну тему для дорослих. Можна посипати їх дрібним кунжутом, кмином, кардамоном і прекрасне частування до чаю або кави готове.

У багатьох дітей свіжий сир з невідомих причин є одним з улюблених продуктів, а ось сирники вони їдять із задоволенням! І це вагома підстава для того, щоб мама взялася за їх приготування. З фото, рецептом і покрокової інструкцією можна зробити будь-які сирники: солодкі, солоні, з хрусткою скоринкою і без неї, в духовці, аерогрилі і навіть на пару.