Шашлик із баранини



Шашлик із баранини


За традицією, перша вилазка на природу обов'язково повинна супроводжуватися приготуванням ароматного шашличка. Рецептів приготування безліч, але ми останнім часом зупинилися на дуже оперативному і практично безпрограшному варіанті шашлику з баранини.

Баранина - це м'ясо, яке не потребує тривалої готування, так само, як і закваски. Тому ранком (ну або під обід, у кого як) у вихідний день встаємо, спонтанно вирішуємо вибратися на пікнік, йдемо на ринок, купуємо м'ясо і через 2 години можемо насолоджуватися звуками природи і ароматом димку.

Ми зазвичай для шашлику беремо баранячу ногу з кісткою, переважно задню частину (можна і лопатку, але там кістка побільше, відповідно, м'яса поменше).

Інгредієнти:
баранина - 2,5 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
зіра - за смаком;
лавровий лист - 2 шт.;
оцет - 1 ст. л.;
чебрець - за смаком;
розмарин - за смаком;
олія оливкова - 2 ст. л.

Як приготувати шашлик із баранини.


М'ясо промиваємо, відокремлюємо від кістки. Нарізаємо м'ясо великими шматками (приблизно 5-6 см).

11


Складаємо все це в миску або каструлю, солимо і перчимо.

22


Далі додаємо приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Ми дуже часто при готуванні страв з баранини використовуємо зіру (неповторне смакове поєднання), а також розмарин і чебрець.

33


Ну і, звичайно, для додаткового аромату кидаємо 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки).

44


Далі беремо 2 середніх (а краще великих) цибулини.

55


Лук очищаємо і нарізаємо великими кільцями.

66


Добре перемішуємо м'ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризкуємо оцтом і додаємо приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти).

77


Для того, щоб м'ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов'язково. Все це ще раз добре перемішуємо, накриваємо, і їдемо на природу смажити шашлик.

88


Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором.

99


Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум'яниться. Для перевірки готовності шматочок м'яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік - все готово.

Ось, власне, і всі секрети. Шашличок виходить м'який, соковитий і дуже смачний.

Для не любителів баранини з-за специфічного запаху можу сказати, що якщо купити м'ясо молодого баранчика, то в шашлику не відчувається ніяких зайвих запахів, крім ароматів серпанок і приправ. Зате м'ясо виходить ніжне, не порівняно ні з яловичиною, ні зі свининою.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок