Салат лебединна ніжність



Салат лебединна ніжність


Інгредієнти:

Для салату:
Яйця курячі 2 шт.
Горіхи волоські 35 г
Корінь селери 150 г
Сир твердий 150 г
Цибуля зелена 35 г
Мандарини 2 шт.
Майонез 2 ст. л.
Куряче стегно 1 шт.

Для маринаду:
Соус соєвий 2 ст. л.
Мед 1 ст. л.
Горіхи волоські 35 г
Сік лимонний 1 ч. л.
Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
Перець чорний мелений 1 г
Сіль 1 г

Заварне тісто:
Масло вершкове 25 г
Вода 25 мл
Борошно пшеничне 50 г
Яйця курячі 1 шт.
Молоко 25 мл
Сіль 1 щіпка.

Спосіб приготування:
Для приготування салату нам знадобиться твердий сир, яйця, домашній майонез, цибуля зелена, корінь селери, волоські горіхи, куряче стегно.

Салат лебединна ніжність



Для маринаду нам знадобиться мед, соєвий соус, соняшникова олія, лимонний сік, горіхи, сіль, перець.

Салат лебединна ніжність



Для маринаду з'єднати мед, соєвий соус, соняшникову олію.Додати лимонний сік, перець, якщо треба сіль за смаком.
З курячого стегна зняти шкіру і замаринувати стегно в маринаді протягом 1 години, час від часу перевертаючи стегно.

Салат лебединна ніжність



Посипати замариноване стегно з усіх боків меленими горіхами, загорнути у фольгу і запекти 25 хвилин при 190 °C.

Салат лебединна ніжність



Тим часом натерти селеру на терці з маленькими отворами.

Салат лебединна ніжність



Мандарини очистити від шкірки і плівок - порізати шматочками.

Салат лебединна ніжність



Яйця зварити, розділити на жовтки і білки. Білки натерти на крупній тертці.

Салат лебединна ніжність



Майонез змішати з жовтками і нарізаною зеленою цибулею.

Салат лебединна ніжність



Додати в соус молоті горіхи.

Салат лебединна ніжність



З'єднати селеру, яєчні білки та горіховий соус.

Салат лебединна ніжність



Сир натерти на терці з маленькими отворами.

Салат лебединна ніжність



Через 25 хвилин запікання стегна фольгу розгорнути, полити стегно зверху залишком маринаду і підрум'янити під грилем протягом 8-10 хвилин.

Салат лебединна ніжність



Розділити охолоджене стегно на невеликі волокна, намагаючись розібрати стегно так, щоб на кожному шматочку виявилася запечена горіхова скоринка.

Салат лебединна ніжність



На дно порційного салатника укласти запечене м'ясо і мандарини.

Салат лебединна ніжність



Зверху - горіхово-селерний прошарок.

Салат лебединна ніжність



Зверху щедро посипати натертим сиром.

Салат лебединна ніжність



Для того,щоб прикрасити салат у вигляді лебедя треба 150 г заварного тіста на молоці помістити в шприц кондитерський з насадкою з маленьким круглим отвором.

Салат лебединна ніжність



Видавити тісто у формі крил, хвоста і шиї на пергамент. Як очі використовувати горошини чорного перцю.

Салат лебединна ніжність



Випікати 15-18 хвилин при 190 °C.

Салат лебединна ніжність



Кожну порцію салату прикрасити у вигляді лебедя.

Салат лебединна ніжність



Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/salat-lebedinaya-nezhnost




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок