Сирний салат з серцем



Сирний салат з серцем


Інгредієнти:
Серце яловиче (можна також використовувати теляче) - 1 кг.
Сир (твердих сортів) - 300-400 грам.
Солоні огірки - 5 штук.
Цибуля ріпчаста (невеликий) - 1 шт.
Майонез - 200 грам.
Сіль кухонна - на кінчику столового ножа.
Петрушка - 0,5 пучка.
Салатне листя - 5-6 штук.

Спосіб приготування:
Для початку добре промийте яловиче або теляче серце під холодною проточною водою. Після цього покладіть його у відповідну за розміром каструлю, залийте доверху водою, так щоб серце було повністю у воді. Підсоліть трохи воду і поставте каструлю на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть за допомогою шумівки піну, яка утворилася та зменшіть вогонь до середнього слабкості. Відваріть серце протягом 2 - 2, 5 годин до повної готовності. Потім вийміть його на окрему тарілку, остудіть і наріжте невеликий соломкою за допомогою гострого ножа.

Сирний салат з серцем



Огірки і сир нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть під холодною проточною водою і наріжте також соломкою або дрібними кубиками.

Сирний салат з серцем



Всі підготовлені інгредієнти перемішайте в глибокій мисці, злегка підсоліть за своїм смаком, заправити майонезом і ретельно перемішайте. Поставте салатик в холодильник мінімум на годину, щоб він добряче просочився.

Сирний салат з серцем



Через це час вийміть миску з салатом з холодильника, красиво покладіть його у сервірувальну салатницю, яку можна попередньо прикрасити чистими і свіжими салатним листям. Зверху можете прикрасити салат, гілочками свіжої петрушки і шматочками винограду або ананаса, свіжого або консервованого. Подавати такий салат можна і в якості основного самостійного блюда, так як він не тільки дуже смачний, але і достатньо поживний і ситний.

Сирний салат з серцем



Смачного!

Поради:

- Пам'ятайте, що такий салатик не потерпить малого кількості майонезу. Тому краще всього, якщо зрозумієте, що майонезу не достатньо і салат не просочився як годиться, додати ще кілька столових ложок майонезу.

- Солоні огірки можете замінити маринованими грибами. При цьому гриби можна використовувати будь-якого сорту. Смак салату від такої заміни тільки виграє, стає більш соковитим і ароматним.

- Обов'язковою умовою приготування цього салату є нарізка всіх інгредієнтів у формі соломки і за допомогою гострого ножа вручну. Звичайно, можна витратити на його приготування набагато менше часу і натерти всі інгредієнти на тертку, але знайте, що салат у цьому випадку втратить всі свої основні смакові якості і буде вже зовсім не тим, навіть на зовнішній вигляд.




Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Марія 03-01-2014 13:16
Мені краще подобається коли цибуля з морквою тушкується
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: