Салат царська шуба



Салат царська шуба


Інгредієнти:
Картопля відварна - 200 грам.
Буряк відварний - 300 грам.
Авокадо чищений - 200 грам.
Крабове м'ясо - 200 грам.
Лосось малосольний - 300 грам.
Червона ікра - 1 банка приблизно 150 грам.
Чорна ікра - 1 банка приблизно 150 грам.
Майонез 57 - 74 % жирності - 250 грам.
Сметана до 30 % жирності - 250 грам.
Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

Салат царська шуба



Відварену картоплю і буряк почистіть від шкірки ножем і натріть на крупній тертці в окремі глибокі тарілки. Шматочок малосольного лосося, промийте під проточною водою, обсушіть паперовими кухонними рушниками, зніміть ножем шкіру, покладіть на обробну дошку і наріжте кубиками 1 на 1 сантиметр або наріжте невеликими довільними за розміром шарами товщиною до 5 міліметрів. Отчищенный авокадо наріжте кубиками не більш ніж 1 на 1 сантиметр, можна дрібніше, покладіть у глибоку миску і полийте соком 1 лимона, просто вичавіть рукою цитрусовий прямо на авокадо.

Крабове м'ясо наріжте смужками середнього розміру з примірної товщиною до 5 міліметрів і викладіть на тарілку. У великій мисці змішайте майонез і сметану з допомогою столової ложки. Відкрийте банку з червоною ікрою з допомогою ключа для консервів. Підготовивши інгредієнти, можна приступати до приготування салату.

Тепер візьміть велике плоске кругле блюдо, або будь-яке інше на ваш розсуд і викладіть салат шарами. Перший шар, натертої картоплі. Покладіть його на дно страви, посоліть до смаку, і нанесіть на його поверхню шар соусу з майонезу та сметани з допомогою столової ложки.

Салат царська шуба



Другий шар - малосольний лосось змащений соусом.

Салат царська шуба



Третій шар - авокадо мариноване в лимонному соку. Змащувати соусом цей шар не треба.

Салат царська шуба



Четвертий шар - крабове м'ясо, змазане соусом.

Салат царська шуба



П'ятий шар - натертий буряк і зверху шар соусу.

Салат царська шуба



Нанесіть соус рівномірно так, щоб не було видно бордових плям буряка.

Салат царська шуба



Шостий і останній шар червона та чорна ікра. Червона ікра зверху, чорна по краях. Готовий салат поставте в холодильник і дайте настоятися і просочитися 2 - 3 години.

Салат царська шуба



Салат подається в холодному вигляді на великий плоскій кругій тарілці або на будь-якому великому плоскому посуді. За бажанням ви можете додати до цього салату будь-яку форму, наприклад морської зірки, черепашки, овалу, квадрата прямокутника або створити будь-яку іншу форму за вашим бажанням. Салат не вимагає будь-яких прикрас, але іноді її все ж оформляють маслинами, оливками, лимоном або гілочками зелені кропу, петрушки і кінзи.

Смачного!

Поради:
- Для цього виду салату картопля і буряк варяться до повної готовності окремо в різних ємностях, картопля 20 - 25 хвилин, буряк приблизно 1 годину.

- Іноді в такий вид салату кладуть варену моркву, яку відварюють разом з картоплею до повної готовності протягом 30 хвилин.

- Іноді такий вид салату перекладають великою кількістю шарів, в які входять ще 2 шару червоної ікри, перший після картоплі, другий після крабового м'яса.

- Часто авокадо замінюють свіжими або малосольними огірками.

- Іноді такий салат прослоюють 1 шаром зеленої цибулі.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок