Вітамінний салат Три капусти
Сьогодні пропоную приготувати вітамінний салат, який я назвала «Три капусти». Цей салат простий, смачний і дуже корисний.
Інгредієнти:
капуста червоноголова - 150 г;
пекінська/китайська капуста - 150 г;
квашена білокачанна капуста - 150 г;
солодка цибуля (ріпчасту теж можна) - 1/2;
рослинне нерафіноване масло ~ 3 ст. л.;
свіжа зелень (за бажанням);
сіль, перець, цукор за смаком.
Процес приготування салату.
Червонокачанну капусту потрібно нарізати соломкою, як можна тонше. Перекладаю у тарілку, потрібно трішки підсолити і добре пом’яти. Розминайте до тих пір, поки вона не стане соковитою і м'якою.
Вилийте сюди ж соняшникову олію.
Тепер потрібно дрібно порубати квашену капусту. Відправляю її туди ж в салатницю.
Пекінську капусту також потрібно нарізати тонкою соломкою. Відправляю в салатницю..
Тонкими четвертинками нарізати цибулю. Якщо ви використовуєте ріпчасту цибулю наріжте її і помніть разом з червонокачанною капустою, щоб трохи знизити її гостроту. Цибулю також відправляємо в блюдо.
Якщо у вас є яка-небудь свіжа зелень, то її теж потрібно подрібнити.
Я додам чверть чайної ложки цукру для контрасту. Залишилося все акуратно перемішати і спробувати на сіль.
Ось такий вітамінний салат у мене вийшов і обов'язково вийде у вас.
Неодмінно приготуйте.
А я бажаю вам приємного апетиту!