Відкрити категорії

Оселедець під шубою




Інгредієнти:
2 невеликих оселедця (або 1 великий);
500 г картоплі;
500 г моркви;
500 г буряка;
100 г цибулі;
4 яйця;
250 г майонезу.

1



З даного списку інгредієнтів виходить велике блюдо оселедця під шубою, як раз для свята в компанії. Якщо ж ви готуєте в будні, то можна зменшити кількість інгредієнтів вдвічі.

Оселедець для рецепта бажано брати звичайного бочкового (із сольового розчину). Якщо ж використовувати готове філе оселедця в олії, то, на мій погляд, смак готового блюда із-за масла та пряностей значно погіршується.

У багатьох регіонах пострадянського простору готують шубу не з яйцями, а з яблуками. Я віддаю перевагу все ж шубу з яйцями, на мій погляд, на смак вона виходить ніжніше.

Якщо ж ви вирішили готувати з яблуками, просто замініть шар яєць шаром натертих яблук.

Як приготувати оселедець під шубою.


Буряк відварити в каструлі протягом 1-2 годин (залежить від сорту і розміру буряків). Остудити.

2


Картоплю і моркву відварити протягом 30-40 хвилин (ніж повинен легко протикати овочі). Остудити.

3


Яйця відварити протягом 10 хвилин з моменту закипання. Охолодити, заливши холодною водою.

4


Розбираємо оселедець. У оселедця відрізати голову, розрізати вздовж черева, вичистити нутрощі. Ретельно промити оселедець всередині і зовні. Далі зробити зріз на спинці, вирізавши одночасно верхній плавник. Далі рівномірно захопивши шкіру від голови, акуратно потягнути і зняти шкіру як рукавичку аж до хвоста (як на фото). Потім точно так само з іншого боку. Потім вирізати всі плавники і хвіст.

5


Далі оселедець надрізати вздовж спинки і розділити на дві половинки. Вийняти хребет, з реберними кістками.

6


Ретельно переглянути і видалити всі залишилися реберних кісток (як на фото), а також всі кістки, які зможете знайти.

7


Порізати філе оселедця невеликими шматочками.

8


Картоплю почистити, натерти на середній тертці.

9


Яйця почистити, натерти на середній тертці.

10


Моркву почистити, натерти на середній тертці.

11


Буряк почистити, натерти на середній тертці.

12


Цибулю почистити, дрібно порізати, покласти в ємність. Залити окропом, через пару хвилин воду злити (це робиться для того, щоб цибуля не гірчила і стала менш гострою).

13


Взяти велике плоске блюдо (у мене блюдо діаметром внутрішньої частини 20 см) або ж взяти дві тарілки поменше, тоді вийде дві шуби. Якщо у вас майонез в пакеті, відрізати в пакета дуже маленький куточок. Якщо майонез в банку, перекласти його в пакет і так само відрізати маленький куточок.

Починаємо викладати інгредієнти на тарілку. Викласти картоплю, рівномірно полити майонезом (ложкою я майонез не розмазувала, щоб не приймати шари, тоді шуба виходить більш ніжна і повітряна).

14


Викласти шматочки оселедця, полити майонезом.

15


Викласти цибулю.

16


Викласти яйця, полити майонезом.

17


Викласти моркву, полити майонезом.

18


Викласти буряк, полити майонезом.

19


Поставити шубу настоюватися в холодильник не менше ніж на 3-4 години, а ще краще на ніч, тоді вона стане найбільш смачна.

20


Перед подачею готовий оселедець під шубою можна прикрасити зеленню.


Оселедець під шубою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Алівтіна
Тлучкевич Алівтіна
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com