Відкрити категорії

Святковий салат Малахітовий браслет


Святковий салат Малахітовий браслет


Приготування салату «Малахітовий браслет» треба починати задовго до подачі на стіл, цьому салату необхідно час для просочення шарів. У салату дуже ніжний смак, що містяться в ньому продукти прості, але їх гармонійне поєднання сподобається навіть власникам вишуканого смаку.

Інгредієнти:
куряче філе – 220 г;
яйця – 3 шт.;
морква середнього розміру – 230 г;
невелике яблуко – 100 г;
ківі в салат – 2,5 шт.;
ківі для прикраси – 2,5 шт.;
твердий сир – 95 г;
майонез – 250-300 г;
часник – 2-3 зубчики;
трохи солі для м'яса.

Процес приготування салату.


Куряче філе обмиваємо, кладемо в каструлю, кидаємо в нього сіль і ставимо на вогонь.

11


Коли з'являється піна – знімаємо її ложкою-шумівкою і зменшуємо вогонь. Туди ж через 20 хвилин відправляємо моркву, розрізану навпіл. Варимо ще 25-30 хвилин. Готовність філе і моркви відбудеться одночасно.

22


Приступаємо до варіння яєць.

33


Після 8-10 хвилин кипіння витягуємо яйця, охолоджуємо і чистимо. Щоб повністю видалити шкарлупки – обполосніть їх водою, вони легко змиються.

44


Натираємо на крупній тертці варені яйця.

55


Яблуко очищаємо від шкірки, розріжте на 4 частини і видаляємо серцевину.

66


Кожну частину розрізаємо спочатку на тонкі кільця, потім починаємо подрібнювати. Для цього достатньо спочатку розрізати вздовж однієї сторони нарізаних пластинок, потім в перпендикулярному напрямку. У вас вийдуть маленькі тонкі квадратики.

77


Звільняємо дошку, переклавши подрібнені яблука в тарілку.

88


Натираємо на дрібній тертці сир.

99


Вже повинна бути готова морква. Її витягуємо і охолоджуємо, а філе нехай остигає в каструлі, щоб м'ясо стало більш соковитим.

1010

Рекламний блок
Частину моркви ріжемо півкільцями для прикраси, а решту натираємо на крупній тертці.

1111


М'ясо викладаємо на плоску тарілку і за допомогою вилок поділяємо на волокна, попередньо розрізавши ножем поперек волокон шматок на кілька частин.

1212


Чистимо часник, а перекладаємо м'ясо в глибоку тарілку.

1313


Додаємо до нього майонез.

1414


І видавлюємо часник через часникодавку.

1515


Все добре перемішуємо.

1616


Тепер нам залишилося почистити ківі. Для цього відрізаємо у нього кінчики з двох сторін.

1717


Беремо чайну ложку довгастої форми, просовуємо під шкірку плоду і по колу трохи пройтися.

1818


Проштовхуємо ложку так, щоб кінець її злегка вийшов за межі шкірки з іншого кінця і, повертаючи рукою плід, за допомогою ложки відшаровуємо шкірку.

1919


Після цього нам достатньо злегка натиснути на шкіру пальцями, як плід легко вискочить – рівний і красивий.

2020


Наріжемо його спочатку на кільця, а потім на дрібні трикутники, квадратики чи що вийде. Це піде в салат. Для прикраси нарізати і чистити не треба, тому що це ніжний продукт, який дає багато соку.

2121


Приступаємо до формування нашого браслета. Для цього на середину страви в центр ставимо склянку і приступаємо до укладання шарів, вже підготовлених, продуктів.

2222


Навколо склянки укладаємо спочатку м'ясний шар.

2323


Потім шар ківі.

2424


Яєчний шар викладайте вже перемішаним з майонезом. Дуже складно на суху яєчну стружку покласти майонез, він тягнеться за ложкою.

2525


А ось моркву укладати легко, притискайте її руками для більш щільного прилягання.

2626


Капніть трохи майонезу для формування шару.

2727


Розмажемо його по моркві.

2828


Яблука кладемо, вдавлюючи їх у салат.

2929


Верх рясно змащуємо майонезом. Зверху будемо класти сир, на нього також складно покласти майонез, як і на яйця, тому ми його просто в ньому «втопимо».

3030


Посипаємо сиром. Вминаємо його в салат.

3131


Останній штрих перед відправкою для настоювання – шар майонезу. Залишаємо салат на 1-2 години в спокої.

3232


Перед подачею на стіл чистимо і нарізаємо кружальцями ківі.

3333


Витягуємо склянку з салату і починаємо прикрашати.

3434


Можливо, цієї кількості ківі було недостатньо для повного покриття салату, але тоді він був би кислим. Можна всередину покласти менше, щоб зверху викласти більше, але це не настільки важливо.

3535


Важливо те, що салат можна різати як торт, а, почавши його їсти, ви не зможете зупинитися.

Рекламний блок
Святковий салат Малахітовий браслет


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua