Французький салат
Сьогодні я для вас зроблю салат французький. Він готується без м'яса, але часто можна зустріти рецепти і з ним. Цей салат не дуже витратний. На його приготування йде зовсім мало часу. Я готую на невелике блюдо, по мірі необхідності інгредієнти можна збільшити в два, три рази.
Інгредієнти:
картопля – 1 шт.;
морква - 1шт.;
яйця – 2 шт.;
яблуко – 1шт.;
сир – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
сіль, перець – за смаком;
соняшникова олія.
Процес приготування салату.
Моркву і яйця заливаємо водою і ставимо варитися до повного їх приготування. Картоплю очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо, натираємо на тертці для корейської моркви.
У сковороду наливаємо дві столові ложки соняшникової олії і добре розжарюємо, опускаємо натерту картоплю і обсмажуємо, солимо, перчимо в кінці. Викладаємо її на блюдо – це у нас перший шар.
Відварену моркву натираємо на крупній тертці, викладаємо на картоплю і промазуємо майонезом, солимо, перчимо.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо. Викладаємо на моркву, промащувати майонезом не треба.
На обсмажену цибулю зверху натираємо на крупній тертці сир, промазуємо майонезом.
Яблуко миємо і відчищаємо від шкірки. Натираємо його на крупній тертці і викладаємо на сир.
В середину натираємо на дрібній тертці жовток. По краях також на дрібній тертці натираємо білок.
Наш французький салат готовий. Підіб'ємо підсумок: промазуємо майонезом тільки два шари, це моркву і сир, цього буде достатньо.
Приємного смаку!