Відкрити категорії

Салат Кавунова долька


Салат Кавунова долька


Свою назву цей салат отримав з-за оформлення. Погодьтеся, що його яскравий вигляд нікого не залишить байдужим. Думаємо, що цей «шматочок літа» стане гідною окрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:
куряче філе – 2 штуки (450 г);
яблука – 1-2 штуки;
сир твердих сортів – 150 г;
яйця – 4 штуки;
помідори – 2 штуки;
огірки свіжі – 1 штука;
майонез – 200 г;
оливки – 3 штучки (для прикраси).

Процес приготування святкового салату.


Підготуємо куряче філе. М'ясо миємо та викладаємо в глибоку тарілку. Додаємо соєвий соус і маринуємо близько 20 хвилин.

11


Яйця відварюємо. Охолоджуємо. Відокремлюємо білки від жовтків.

22


Помідори вимиємо. Поріжемо їх спочатку на часточки. Потім, в іншу тарілочку, приберемо серединку. Решту, м'ясисту частину поріжемо на шматочки.

33


Розігріваємо сковороду, і викладаємо м'ясо разом з соусом. Перемішуємо і, закривши кришкою, тушкуємо 3-4 хвилини. Потім додаємо спеції і тушкуємо до готовності, ще хвилин 5. Завдяки тому, що м'ясо маринувалося в соусі, сіль додавати не потрібно і рослинне масло теж. Для гасіння буде достатньо соку, що виділився.

44


Огірки вимиємо і поріжемо соломкою.

55

Рекламний блок
Куряче філе охололо. Поріжемо його маленькими шматочками.

66


Готуємо салат. Укладаємо на блюдо тонкий шар курячого філе. Приблизно 2/3 того, що у нас є.

77


Наступний шар – майонез. Прямо з пакету малюємо зигзаг.

88


Яблука натираємо на крупній тертці і викладаємо поверх майонезу.

99


На шар яблук натираємо охолоджений сир. Сир на кілька хвилин покласти в морозильну камеру, щоб зручніше було натирати на тертці.

1010


Наступний шар – натерті на середній тертці жовтки.

1111


Потім – зигзаг з майонезу.

1212


Потім знову йде шар курки. Цей шар буде вужчий.

1313


Потім йде яблучний шар.

1414


Поверх яблук викладаємо натертий сир і змащуємо його майонезом. Внутрішню частину і зовнішню (під «корочку»), розмазуємо ложкою, щоб помідори і огірки краще трималися.

1515


По верхньому краю викладаємо білки, натерті на дрібній тертці. Це у нас буде біла частина «кавунової кірки».

1616


Далі, починаючи знизу, викладаємо шматочки помідора. Спочатку прямокутні частини, куточки від часточок залишаємо на краї і верхню частину.

1717


Задню частину обсипаємо огірковою соломкою.

1818


Останній штрих – «кавунове насіння» з нарізаних оливок.

1919


Наш салат готовий. Приємного смаку!

Рекламний блок
Салат Кавунова долька


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com