Святковий салат з куркою, грибами і ананасом



Святковий салат з куркою, грибами і ананасом


Поєднання відвареної курки і ананасів в салаті стало майже класикою, і у кожного, напевно, є свій улюблений салат з цими складовими. Я хочу запропонувати варіант приготування салату, який з деяких пір став для мене улюбленим.

Для салату знадобиться відварна куряча грудка, консервовані ананаси (я беру відразу нарізані, щоб уникнути зайвої роботи на кухні), консервовані печериці (теж різані, з тієї ж самої причини), морква і ріпчаста цибуля.

Інгредієнти:
куряче філе відварне - 350 г;
ананаси консервовані - 1 банка;
печериці мариновані - 1 банка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква свіжа середня - 1 шт.;
майонез - 3 ст. л.;
масло рослинне - 1 ст. л.;
перець чорний мелений - за смаком;
сіль - за смаком.

Процес приготування салату.


Ананаси витягуємо з банки і відкидаємо на друшляк, щоб з них стік сік. Сік виливати не обов'язково, я його розливаю у формочки для льоду і заморожую, щоб на свята кинути такий ананасовий лід у келих з шампанським.

11


Аналогічним чином поступаємо з печерицями - теж відкидаємо на друшляк. Чим менше вологи буде в попередніх продуктах, тим краще буде салат. Курячу грудку ріжемо на не дуже великі шматочки. З'єднуємо печериці, курку і ананаси.

22


Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. У сковорідці розігріваємо невелику кількість рафінованого рослинного масла й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Важливо, щоб вона саме злегка була засмажена, а не просто прозора. У цей момент можна додати до цибулі трохи чорного меленого перцю (він додасть салату легкої пікантності) і солі (на мій погляд, сіль в цьому салаті необхідна, так як солодкість, що міститься в ананасах, може поставити неправильний вектор всьому смаку салату). Крім того, сіль сприятиме виділенню соку з цибулі і моркви та його подальшої карамелізації, що істотно поліпшить смакові якості готової страви.

33


Моркву натираємо на крупній тертці і відправляємо в сковороду з цибулею. Разом вони смажаться десять хвилин. Дуже важливо не забувати помішувати цибулю з морквою, щоб вони не підгоріли.

44


Обсмажену цибулю з морквою залишаємо остигати, а потім змішуємо з куркою, грибами і ананасами. В принципі, салат вже можна вважати готовим, так як то невелика кількість масла, на якому обсмажувалися овочі, цілком може служити заправкою.

55


Проте, тим, хто не є таким вже затятим противником майонезу, я настійно рекомендую заправити їм салат, але при цьому пам'ятати, що масло там все-таки є, і майонезу треба зовсім не багато.

66


Приємного смаку!


Святковий салат з куркою, грибами і ананасом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок