5 найбільш смачних салатів



І так, давайте почнемо з першого салату.

1. Пікантний салат з кальмарами і селерою.

Пікантний салат з кальмарами і селерою - фотоПікантний салат з кальмарами і селерою - фото


Інгредієнти:
стебла селери - 3 шт.;
заморожені кальмари - 700 г;
кукурудза консервована - 150 г;
курячі яйця - 4 шт.;
червоний винний оцет - 1 ст. л.;
гірчиця діжонська - 1 ч. л.;
червона цибуля - 1 шт.;
майонез за смаком;
йогурт натуральний за смаком;
сіль за смаком.

Приготування пікантного салату.

Ретельно вимити стебла селери. Нарізати тонкими кільцями.

11


Відварити яйця. Очистити від шкаралупи і дрібно нарізати.

22


Добре кальмари очистити від шкірки і шкаралупи, промити. Прокип'ятити 2 хвилини в підсоленій воді.

33


Охолоджені кальмари нарізати соломкою.

44


Дрібно нарізати червоний лук і залити посоленим окропом. Залишити на 5 хвилин.

55


Злити воду і додати винний оцет і гірчицю. Перемішати.

66


У великій салатниці з'єднати наступні інгредієнти: кальмари, селера, яйця, цибулю, кукурудзу. Перемішати.

77


Додати за смаком майонез, йогурт. Можна трохи підсолити.

88


2. Легкий салат з нутом.

Легкий салат з нутом - фотоЛегкий салат з нутом - фото


Інгредієнти:
салат корн - 250 г;
гарбуз - 250 г;
цибуля червона - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
помідори черрі - 150 г;
сушений розмарин - 1 щіпка;
оливкова олія - 3 ст. л.;
бальзамічний оцет - 2 ст. л.;
нут консервований - 200 г;
сіль за смаком.

Приготування легкого салату.

Помити і почистити гарбуз. Нарізати кубиками і викласти у форму для запікання разом з часником. Збризнути оливковою олією, розмарином і випікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Крок 1Крок 1


Цибулю і помідори помити і почистити. Цибулю нарізати соломкою, а черрі просто нарізати навпіл.

Крок 2Крок 2


Помити, посушити салат корн. У салатниці змішати: салат корн, запечений гарбуз, цибулю, помідори, нут. Приправити сіллю, бальзамічним оцтом, оливковою олією і розмарином.

Крок 3Крок 3


3. Салат з креветками під м'ятним соусом.

Салат з креветками під м'ятним соусом - фотоСалат з креветками під м'ятним соусом - фото


Інгредієнти:
варені очищені креветки - 10-20 шт.;
авокадо - 1 шт.;
зелений горошок - 2 жмені;
стебло селери - 1 шт.;
свіжий базилік - 3 гілочки;
яйця курячі - 1 шт.;
сік лимона - 2 ст. л.;
м'ята - 1 пучок;
олія оливкова - 150 мл;
гірчиця діжонська - 1 ч. л.;
чорний перець мелений - 1 щіпка;
сіль - 1 щіпка.

Приготування салату з креветками.

Із половини лимона вичавити сік.

Фото 1Фото 1


Приготувати майонез. У блендері з'єднати гірчицю, яйце, щіпку солі, чорний перець. Маленькою цівкою вливати олію. Після того, як маса загусне, влити лимонний сік і ще трохи оливкової олії.

Фото 2Фото 2


Дрібно порубати м'яту і додати майонез. Перемішати.

Фото 3Фото 3


Тонко нарізати селеру.

Фото 4Фото 4


Почистити авокадо, нарізати тонкими скибочками.

Фото 5Фото 5


На тарілку викласти: зелений горошок, селера, креветки, авокадо, прикрасити листям базиліка і полити полуничним майонезом.

4. Олів'є з грушею.

Олів'є з грушею - фотоОлів'є з грушею - фото


Інгредієнти:
яйця курячі - 6 шт.;
груша - 1 шт.;
горох зелений консервований - 1 банка;
свіжі огірки - 2 шт.;
каперси - 2 ст. л.;
свіжовичавлений апельсиновий сік - 100 мл;
картопля - 5 шт.;
курячий окіст - 400 г;
сіль за смаком;
чорний мелений перець за смаком;
гірчиця діжонська - 1 ч. л.;
майонез - 8 ст. л.;
йогурт натуральний - 3 ст. л.;
цибуля-шалот - 1 шт.

Приготування Олів'є.

Відварити яйця і картоплю. Приготувати заправку: нарізати цибулю-шалот і змішати в блендері з гірчицею, йогуртом, майонезом.

0101


Очищаємо від шкірки огірки, солимо. Почистити від шкірки грушу і нарізати кубиками, полити апельсиновим соком.

0202


Нарізати кубиками всі інші інгредієнти і змішати у великій салатниці. Додати пікантну заправку.

0303


5. Цезар з куркою.

Цезар з куркою - фотоЦезар з куркою - фото


Інгредієнти:
домашній майонез - 125 г;
грецький йогурт - 500 мл;
лимонний сік - 2 ст. л.;
оливкова олія - 8 ст. л.;
часник - 2 зубчики;
сіль за смаком;
чорний мелений перець за смаком;
яйця курячі - 8 шт.;
салат листовий - 1 качан;
білий хліб - 3 шматка;
пармезан - 100 г;
куряче філе - 800 г;
гірчиця - 1 ч. л.;
оцет - 100 мл.

Приготування Цезаря.

Зварити 6 яєць, почистити від шкаралупи і нарізати кубиками. Помити куряче філе і обсмажити на сковороді в невеликій кількості олії до золотистої скоринки. Перекласти в тарілку, посолити і поперчити.

Як зробити салат - крок 1Як зробити салат - крок 1


Порізати на дрібні шматочки хліб і обсмажити на сковороді до золотистої скоринки. Помити і посушити салатні листя. Для соусу змішати в мисці: майонез , йогурт, лимонний сік, сіль, перець, 3 ст. л. оливкової олії і роздавлений в кашку часник.

Як зробити салат - крок 2Як зробити салат - крок 2


На велику тарілку викласти салатні листя, приправивши салатним соусом.

Як зробити салат - крок 3Як зробити салат - крок 3


Зверху салату посипаємо сирною стружкою, далі викладаємо яйця, сухарі, м'ясо. Знову посипаємо сиром.

Як зробити салат - крок 4Як зробити салат - крок 4


Для приготування домашнього майонезу змішуємо міксером 3 теплих яєчних жовтки, сіль, гірчицю. Перемішуємо і додаємо тонкою цівкою оливкову олію.

Як зробити салат - крок 5Як зробити салат - крок 5


Розмішуємо до отримання однорідної густої маси.

Як зробити салат - крок 6Як зробити салат - крок 6


Наливаємо оцет і ретельно перемішуємо.

Як зробити салат - крок 7Як зробити салат - крок 7


Готово! Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок