Олів'є з французькою заправкою



Олів'є з французькою заправкою


Олів'є з французької заправкою мало чим відрізняється від звичного нам класичного рецепту салату "Олів'є". Родзинка і оригінальність полягає саме в заправці. Вперше я спробувала салат в такому виконанні в одному французькому ресторані. Французи по праву вважають цей салат своїм національним блюдом. Якщо вірити історії, то вперше цей салат для Петра I приготував французький кухар Олів'є. Салат зазнав багато змін. Смаки у всіх різні, ось і інгредієнти в цей салат ми підбираємо різні. Однак класика все ж в пріоритеті у багатьох з нас. Не буду вас мучити і поділюся з вами французьким рецептом салату.

Інгредієнти:
куряче яйце - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 1 шт.;
солоні огірки - 3 шт.;
горошок зелений - 70 г;
м'ясо індички - 100 г;
оливкова олія - 3 ст. л.;
лимон - 1 шт.;
гірчиця - 2 ч. л.;
майонез - 50 г;
пряні трави - 2 г.

Рецепт приготування Олів’є з французькою заправкою.


Тут, як і в інших рецептах, необхідно відварити овочі - картоплю, моркву і яйця.

11


Який салат "Олів'є" без солоних огірків. І чим насиченіший смак огірків, тим краще буде для салату. Для цього рецепта я вибираю сильно солоні бочкові огірки.

22


Підготуйте зелений горошок.

33


З м'ясних інгредієнтів, для цього салату я підібрала м'ясо індички. Його можна замінити на куряче філе, телятину або яловичину. Багато правда воліють додавати варену ковбасу. Вибір залишається на вашій стороні.

44


Почистіть овочі і яйця наріжте їх невеликими квадратиками.

55


Ну і найголовніше в цьому рецепті - це його заправка. Вам знадобитися оливкова олія, майонез, гірчиця і сік лимона. По хорошому майонез краще приготувати самостійно (шукайте на нашому сайті), але в цей раз у мене не було на це часу. А ось гірчиця у мене домашня, як кажуть, сильна.

Готується вона абсолютно нескладно, з гірчичного порошку і води, в моєму випадку з розсолу.

Згідно рецепта: 4 столові ложки гірчиці необхідно залити 180 мл розсолу і дати настоятися каші протягом 7-8 годин. Далі додається рослинне масло, оцет і спеції. І ось домашня гірчиця готова. Для заправки з'єднати вище перераховані інгредієнти і все добре перемішати. Заправити салат Олів'є.

66


Олів'є з французькою заправкою готовий. Дайте йому настоятися в холодильнику 20 хвилин і можна подавати до столу. Салат Олів'є приготований за цим рецептом можна подати порційно. На мій погляд така подача дуже оригінальна. Перед подачею присипати салат пряними травами. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок