Олів'є з французькою заправкою



Олів'є з французькою заправкою


Олів'є з французької заправкою мало чим відрізняється від звичного нам класичного рецепту салату "Олів'є". Родзинка і оригінальність полягає саме в заправці. Вперше я спробувала салат в такому виконанні в одному французькому ресторані. Французи по праву вважають цей салат своїм національним блюдом. Якщо вірити історії, то вперше цей салат для Петра I приготував французький кухар Олів'є. Салат зазнав багато змін. Смаки у всіх різні, ось і інгредієнти в цей салат ми підбираємо різні. Однак класика все ж в пріоритеті у багатьох з нас. Не буду вас мучити і поділюся з вами французьким рецептом салату.

Інгредієнти:
куряче яйце - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 1 шт.;
солоні огірки - 3 шт.;
горошок зелений - 70 г;
м'ясо індички - 100 г;
оливкова олія - 3 ст. л.;
лимон - 1 шт.;
гірчиця - 2 ч. л.;
майонез - 50 г;
пряні трави - 2 г.

Рецепт приготування Олів’є з французькою заправкою.


Тут, як і в інших рецептах, необхідно відварити овочі - картоплю, моркву і яйця.

11


Який салат "Олів'є" без солоних огірків. І чим насиченіший смак огірків, тим краще буде для салату. Для цього рецепта я вибираю сильно солоні бочкові огірки.

22


Підготуйте зелений горошок.

33


З м'ясних інгредієнтів, для цього салату я підібрала м'ясо індички. Його можна замінити на куряче філе, телятину або яловичину. Багато правда воліють додавати варену ковбасу. Вибір залишається на вашій стороні.

44


Почистіть овочі і яйця наріжте їх невеликими квадратиками.

55


Ну і найголовніше в цьому рецепті - це його заправка. Вам знадобитися оливкова олія, майонез, гірчиця і сік лимона. По хорошому майонез краще приготувати самостійно (шукайте на нашому сайті), але в цей раз у мене не було на це часу. А ось гірчиця у мене домашня, як кажуть, сильна.

Готується вона абсолютно нескладно, з гірчичного порошку і води, в моєму випадку з розсолу.

Згідно рецепта: 4 столові ложки гірчиці необхідно залити 180 мл розсолу і дати настоятися каші протягом 7-8 годин. Далі додається рослинне масло, оцет і спеції. І ось домашня гірчиця готова. Для заправки з'єднати вище перераховані інгредієнти і все добре перемішати. Заправити салат Олів'є.

66


Олів'є з французькою заправкою готовий. Дайте йому настоятися в холодильнику 20 хвилин і можна подавати до столу. Салат Олів'є приготований за цим рецептом можна подати порційно. На мій погляд така подача дуже оригінальна. Перед подачею присипати салат пряними травами. Приємного смаку!


Олів'є з французькою заправкою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок