Відкрити категорії

Домашній салат з морської капусти




Стравою, завжди улюбленою в нашому будинку, є салат з морської капусти. Сьогодні поділюся трьома секретами: як покупну капусту (не з консерви) зробити м'якою і смачною, як зробити форму для формування салату в тарілці і як зробити заправку для салату без покупного майонезу.

Інгредієнти:
морська капуста — в будь-якій кількості;
будь-яка баночка рибних консервів;
пачка крабових паличок або морепродуктів (200-250 г).

Для заправки:
часник;
3 яйця;
150 мл кукурудзяної олії;
1-2 ст. ложки лимонного соку;
2 щіпки солі;
щіпка цукру;
75 г твердого сиру.

Покрокове приготування салату.


Якщо у вас серед інгредієнтів морська капуста з банки (консерви), тоді відразу переходьте далі. Якщо покупна на вагу, тоді інструкція буде корисною. Зазвичай така капуста тверда (важко жувати) та ще й пісок на зубах іноді хрумтить. Її слід промивати кілька хвилин під проточною водою. А для м'якості — залийте окропом і проваріть 3-4 хвилини або просто потримайте в гарячій воді до 10 хвилин. При проварюванні піде частина морської солі і пісок опуститься на дно. Після варіння ще раз промийте, але не так, як зазвичай, а виделкою або щипцями діставайте салат з каструлі в друшляк і тільки потім промивайте — на дні пісок, який там повинен залишатися незмінним.

1


В природі капуста росте величезним хвилястим листям з потовщеннями до центру і тонкою частиною до країв. Нарізають її на довгі смужки, що не дуже зручно при вживанні.

2


Якщо вам дісталася з ринку морська капуста-сирець вже м'якою, значить, довго зберігати її не можна і вимагайте у продавця показати дату виготовлення і термін придатності. Не бійтеся пробувати салат ще на ринку.

3


Так от, проварену і промиту капусту складену в друшляк, нехай стікає, потім викладіть на дошку і поріжте на невеликі шматочки (завбільшки з локшину). Це не обов'язковий крок, але їсти її буде простіше, не доведеться намотувати на вилку немов італійські спагеті.

4


Крабові палички беріть ті, які любите. Мені більше подобаються заморожені і я віддаю їм перевагу перед охолодженими. Нарізаю їх як ковбасу — злегка навскіс кільцями. Ви можете і нарізати кубиками якщо хочете або соломкою.

5


Рибку вибирайте у високій банці і в маслі (або з додаванням масла — не така жирна). Це може бути скумбрія, тунець, сардина, сардинела, сайра. Пам'ятайте, що скумбрія має характерний присмак, здатний змінити смак всього салату. Сайра — сама жирна з перерахованих риб. Тунець — дієтичний. Сардина сардинела — найдешевший варіант.

6


Масло злийте. Його можна використовувати для заправки або для інших страв. Кожну рибину акуратно виделкою розламайте на дві частини рівно по хребту.

7


Потім акуратно видаліть кісточку. Вона м'яка, але в салаті зовсім не потрібна. Робити це можна і руками, але використовуйте вилочку.

8


Саму рибку вилочкою поламайте, але не тисніть, нехай шматочками залишається. Також в цьому салаті будуть відмінно себе почувати мідії (варено-морожені) або креветки, куплені в панцирі і самостійно очищені. До морської капусти підходять абсолютно будь-які морепродукти, все що любите.

9


Всі три інгредієнти для приготування салату готові. Залишається приготувати заправку, додати і акуратно перемішати.

10


Готуємо майонез (рецепт можете глянути на нашому сайті). До нього додайте пару дрібно розтертих яєць і подрібнений сир. Для цього блендер підходить. Достатньо просто майонезу, але наповнювач з варених яєць і сиру зробить масу ще густіше, поживніше і смачніше.

11


А тепер дійшла черга і до консервної банки, в якій була рибка для салату. Якщо банки немає, відріжте рівно від пластикової пляшки середину за розміром баночки. Виходить формочка для формування салатів, пюре або плову в красиву форму. Встановіть вимиту формочку в центрі тарілки.

12


Наповніть готовим салатом до самого верху. До речі, на дно можете викласти відварений рис з додаванням вершкового масла, шаром приблизно в 1 см.

13


Акуратно зніміть заготовку, щоб не порушити цілісність форми салату.

14


Тепер залишається тільки прикрасити і подавати до столу! До речі, якщо капусту подрібнити дрібніше, додати майонез, часник і консерви, розім'яті виделкою, вийде відмінна основа для приготування крабових рулетів. Розгорніть палички, викладіть салат, загорніть і наріжте. Дійсно дуже смачно!


Домашній салат з морської капусти


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com