Домашній салат з морської капусти



Домашній салат з морської капусти


Стравою, завжди улюбленою в нашому будинку, є салат з морської капусти. Сьогодні поділюся трьома секретами: як покупну капусту (не з консерви) зробити м'якою і смачною, як зробити форму для формування салату в тарілці і як зробити заправку для салату без покупного майонезу.

Інгредієнти:
морська капуста — в будь-якій кількості;
будь-яка баночка рибних консервів;
пачка крабових паличок або морепродуктів (200-250 г).

Для заправки:
часник;
3 яйця;
150 мл кукурудзяної олії;
1-2 ст. ложки лимонного соку;
2 щіпки солі;
щіпка цукру;
75 г твердого сиру.

Покрокове приготування салату.


Якщо у вас серед інгредієнтів морська капуста з банки (консерви), тоді відразу переходьте далі. Якщо покупна на вагу, тоді інструкція буде корисною. Зазвичай така капуста тверда (важко жувати) та ще й пісок на зубах іноді хрумтить. Її слід промивати кілька хвилин під проточною водою. А для м'якості — залийте окропом і проваріть 3-4 хвилини або просто потримайте в гарячій воді до 10 хвилин. При проварюванні піде частина морської солі і пісок опуститься на дно. Після варіння ще раз промийте, але не так, як зазвичай, а виделкою або щипцями діставайте салат з каструлі в друшляк і тільки потім промивайте — на дні пісок, який там повинен залишатися незмінним.

11


В природі капуста росте величезним хвилястим листям з потовщеннями до центру і тонкою частиною до країв. Нарізають її на довгі смужки, що не дуже зручно при вживанні.

22


Якщо вам дісталася з ринку морська капуста-сирець вже м'якою, значить, довго зберігати її не можна і вимагайте у продавця показати дату виготовлення і термін придатності. Не бійтеся пробувати салат ще на ринку.

33


Так от, проварену і промиту капусту складену в друшляк, нехай стікає, потім викладіть на дошку і поріжте на невеликі шматочки (завбільшки з локшину). Це не обов'язковий крок, але їсти її буде простіше, не доведеться намотувати на вилку немов італійські спагеті.

44


Крабові палички беріть ті, які любите. Мені більше подобаються заморожені і я віддаю їм перевагу перед охолодженими. Нарізаю їх як ковбасу — злегка навскіс кільцями. Ви можете і нарізати кубиками якщо хочете або соломкою.

55


Рибку вибирайте у високій банці і в маслі (або з додаванням масла — не така жирна). Це може бути скумбрія, тунець, сардина, сардинела, сайра. Пам'ятайте, що скумбрія має характерний присмак, здатний змінити смак всього салату. Сайра — сама жирна з перерахованих риб. Тунець — дієтичний. Сардина сардинела — найдешевший варіант.

66


Масло злийте. Його можна використовувати для заправки або для інших страв. Кожну рибину акуратно виделкою розламайте на дві частини рівно по хребту.

77


Потім акуратно видаліть кісточку. Вона м'яка, але в салаті зовсім не потрібна. Робити це можна і руками, але використовуйте вилочку.

88


Саму рибку вилочкою поламайте, але не тисніть, нехай шматочками залишається. Також в цьому салаті будуть відмінно себе почувати мідії (варено-морожені) або креветки, куплені в панцирі і самостійно очищені. До морської капусти підходять абсолютно будь-які морепродукти, все що любите.

99


Всі три інгредієнти для приготування салату готові. Залишається приготувати заправку, додати і акуратно перемішати.

1010


Готуємо майонез (рецепт можете глянути на нашому сайті). До нього додайте пару дрібно розтертих яєць і подрібнений сир. Для цього блендер підходить. Достатньо просто майонезу, але наповнювач з варених яєць і сиру зробить масу ще густіше, поживніше і смачніше.

1111


А тепер дійшла черга і до консервної банки, в якій була рибка для салату. Якщо банки немає, відріжте рівно від пластикової пляшки середину за розміром баночки. Виходить формочка для формування салатів, пюре або плову в красиву форму. Встановіть вимиту формочку в центрі тарілки.

1212


Наповніть готовим салатом до самого верху. До речі, на дно можете викласти відварений рис з додаванням вершкового масла, шаром приблизно в 1 см.

1313


Акуратно зніміть заготовку, щоб не порушити цілісність форми салату.

1414


Тепер залишається тільки прикрасити і подавати до столу! До речі, якщо капусту подрібнити дрібніше, додати майонез, часник і консерви, розім'яті виделкою, вийде відмінна основа для приготування крабових рулетів. Розгорніть палички, викладіть салат, загорніть і наріжте. Дійсно дуже смачно!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок