Теплий салат з баклажанів



Теплий салат з баклажанів


Цей салатик давно рекламувала мені моя подруга. Як зараз пам'ятаю її фразу: «Всього три інгредієнти, а як смачно!». Сьогодні, перебираючи овочі в холодильнику, я про нього згадала і зробила. І він мені дуже сподобався! Скажу відразу, інгредієнтів потрібно трохи більше, ніж три. Але основних все таки три.

За що я дуже люблю салати, так це за те, що вони – безмежне поле для експериментів. Цей салат не виняток. Я бачила подібні рецепти з додаванням соєвого соусу, горіхів, приправ, загалом, пробувати, не перепробувати. Цей салат найбільш смачний саме в теплому вигляді, відразу після приготування. Остиглий він теж непоганий.

Інгредієнти:
баклажани – 3 шт. (середні);
помідори свіжі – 2-3 шт. (невеликі);
перець болгарський – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
часник – 1-2 зубчики;
оцет – 1/3 ч. л.;
рослинна олія для смаження баклажанів – 30-40 г;
зелень для прикраси ;
сіль, перець за смаком.

Готуємо теплий салат з покроковими фото.


Миємо і даємо обсохнути баклажанам.

11


Нарізаємо невеликими шматочками.

22


Обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Робимо ми це на середньому вогні, регулярно помішуючи. Баклажани повинні бути ціленькими і зажаристими.

33


Тепер ми нарізаємо невеликими шматочками помідори.

44


Ріжемо болгарський перець.

55


Дрібно подрібнюємо цибулю.

66


І часник.

77


Всі інгредієнти разом з баклажанами викладаємо в салатницю, додаємо сіль, перець і оцет.

88


Перемішуємо. Рослинного масла, в якому смажилися баклажани, вистачає для того, щоб салат був рівномірно їм змазаний. Якщо є необхідність або ви любитель салатів, щедро заправлені маслом, можна додати ще одну столову ложку рослинної олії. Перемішуємо всі інгредієнти.

99


Прикрашаємо зеленню і відразу ж подаємо до столу.

1010


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок