Оселедець під шубою у вигляді полуниці



Оселедець під шубою у вигляді полуниці


"Оселедець під шубою" - улюблене блюдо, однак витонченим його ніяк не назвеш, і якщо в гості збираються подружки, треба придумати що-небудь таке, щоб закуска виглядала мило і гарно, наприклад, сформувати ось такі чарівні і спокусливі полунички.

Інгредієнти:
картопля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
зелень петрушки - за смаком;
білий кунжут - 1 ст. л.;
майонез - 1 ст. л.;
оселедець солона - 1 шт.

Приготування святкового салату.


Продуктів знадобиться небагато - всього лише одна великий буряк, одна картоплина і одна морквина. Всі овочі ми напередодні відварюємо і остуджуємо, щоб було зручніше обробляти.

11


Ну і, зрозуміло, оселедець. Хоч з розділкою риби і не хочеться возитися, але я віддаю перевагу купувати цілий оселедець - він і смачніше, і всякої хімії менше.

22


Розбираємо оселедець (противний процес, навіть фотографувати не хочеться), позбавляємося від усіх кісток і нарізаємо філе дрібними шматочками.

33


Буряк очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Відкидаємо на друшляк, щоб буряковий сік стік. Чим сухіше буде отримана бурякова маса, тим краще, тому можна навіть, при необхідності, буряк ще і віджати руками.

44


Картоплю також натираємо на дрібній тертці, а моркву - на крупній.

55


Буряк змішати з картоплею до однорідної маси - це дозволить нашим майбутнім полуничкам бути трохи світлішим і наблизитися, хоч і чисто умовно, до натурального кольору дуже стиглої полуниці. Майонез додавати не варто, оскільки це зробимо масу більш рідкою, і вона буде погано ліпитися. А ось у натерту моркву додаємо майонез.

66


Беремо невелику кількість буряково-картопляної маси і робимо з неї корж.

77


Зверху кладемо моркву з майонезом, а на неї - оселедець. Краї коржів залишаємо вільними.

88


Акуратно піднімаємо краї коржів, закриваємо ними начинку, скачуємо кульку, з якого потім формуємо "ягідку". Приступаємо до наступного етапу, на якому потрібно кунжут і зелень петрушки.

99


З листочків петрушки робимо "шапочку" полуниці, із стеблин - плодоніжку. З кунжуту робимо насіння.

1010


Із зазначеної кількості продуктів у мене вийшло 6 великих ягід. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок