Святковий салат з фунчозой



Святковий салат з фунчозой


Салат з фунчозой досить ситний, напевно, тому особливо подобається чоловічій половині. Але при всій своїй ситності, він виходить не «важкий», не жирний. Смак дуже багатий, так відразу і незрозуміло, що ж там таке намішано, просто хочеться його їсти.

Загалом, якщо приготуєте цей салат з фунчозой на святковий стіл, то точно будете мати успіх! А можна робити його і просто так — виходить така хороша порція, щоб нагодувати всю сім'ю. Я от періодично готую цей салат, і ми його їмо як самостійне блюдо .

Інгредієнти:
1 пачка (150 г) локшини фунчоза;
2 яйця;
1 досить велика цибулина;
2 шматки курячого філе;
рослинна рафінована олія для смаження;
сіль;
чорний мелений перець;
1 невелика морквина;
1 невеликий огірок.

Для заправки:
соєвий соус (за смаком — у мене йде 100 мл).

Якщо ваш соєвий соус не гострий, то можна додати до нього щіпку червоного меленого перцю і видавити зубчик часнику через прес.

Готуємо святковий салат.


Ах так, раптом хтось не знає, як приготувати фунчозу і що це взагалі за локшина така. Її ще називають «китайська», «скляна», «крохмальна». Вона така тонка, довга, біла, продається у вигляді скручених «моточків» в пачках. А в готовому вигляді фунчоза стає прозорою. Робиться вона з крохмалю якихось китайських бобів (не з рису), і на смак абсолютно нейтральний.

У нас вона досить популярна і продається в багатьох магазинах поряд із звичними макаронами. А ще цю локшину можна знайти у відділах з продуктами для китайської кухні, для суші і т. п. Коштує зовсім недорого.

Отже, спочатку приготуємо саму локшину. Кип'ятимо чайник води і заливаємо фунчозу окропом, залишаємо на 5 хвилин.

11


Потім відкидаємо локшину на друшляк.

22


Можна залишити її в такому вигляді, але я раджу взяти ваші кухонні ножиці і гарненько пошматувати локшину прямо в мисці. Фунчоза спочатку дуже довга, і в такому вигляді перемішати салат важко, та і незручно.

33


А тепер підготуємо інгредієнти для обсмажування. Два яйця розбиваємо в каструльку, додаємо дрібку солі, злегка збиваємо вінчиком.

44


Куряче філе миємо, обсушуємо паперовим рушником або серветкою. Потім злегка відбиваємо, солимо-перчимо з обох сторін.

55


Цибулю ріжемо кому як подобається. Я люблю маленькі шматочки і не люблю різати цибулю, тому подрібнюю її у млинку.

66


Ставимо на вогонь сковорідку, додаємо масла буквально трохи, а щоб розподілити його по всій поверхні, зручно скористатися силіконовим пензликом. Розігріваємо сковорідку на сильному вогні, смажити будемо на середньому.

77


Спочатку смажимо яєчний млинець: виливаємо яєчну суміш, чекаємо десь півтори хвилини, перевертаємо і смажимо з іншого боку ще хвилину-півтори. Знімаємо, викладаємо на тарілку остигати.

88


Сковорідка залишиться чистою — адже у нас нічого не пригоріло. Можна ще раз злегка змастити олією сковорідку. Викладаємо на неї куряче філе, обсмажуємо з двох сторін приблизно по 2 хвилини. Потім вкладаємо остигати.

99


Тепер додамо масла трохи більше — щоб було вкрите дно. Викладаємо і обсмажуємо цибулю. Помішуємо, щоб цибуля стала золотисто-прозорою.

1010


До цього часу вже охолов яєчний млинець. Нарізаємо його тонкою соломкою. Для цього його зручно спочатку скрутити.

1111


Потім обсмажене філе також нарізаємо тонкою соломкою. Ріжемо впоперек м'ясних волокон.

1212


Ще у нас ще залишилися морквина і огірок. Ми їх миємо-чистимо і натираємо на тертці тонкою соломкою.

1313


Тепер збираємо салат. У миску з локшиною додаємо яйця, курку, цибулю, огірок і моркву. Заправляємо соєвим соусом.

1414


Перемішуємо цю смакоту-красу, пробуємо. Кому не вистачає гостроти можна додати щіпку червоного перцю і видавити зубчик часнику.

1515


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок