Салат з пекінської капусти з маринованими грибами



Салат з пекінської капусти з маринованими грибами


Сьогодні я розповім про те, як приготувати салат з пекінської капусти з маринованими грибами і оливками. Я дуже люблю цікаві та оригінальні салати на швидку руку. Вийшло дуже смачно, тому і ділюся зі світом новим рецептом. Взагалі, я не великий фанат пекінкі, люблю її, але не настільки, щоб готувати страви з пекінської капусти постійно. Проте вона дуже хороша не тільки в салатах.

Салат з маринованими грибами - теж відмінний вибір для тих, хто худне. В грибах практично немає калорій і майже все це - білки. Пекінська капуста абсолютно некалорійна, а склад її - клітковина, яку можна їсти в будь-який час доби. Оливки ж наділені корисними поліненасиченими жирами, які просто необхідні людському організму.

Інгредієнти:
капуста пекінська - 1 качан середній;
гриби мариновані - 1 середня банка (у мене асорті);
оливки без кісточок - 1 банка;
цибуля зелена - 3-4 шт.;
сметана низької жирності - 2 ст. л. (можна замінити низькокалорійним йогуртом);
рослинна олія оливкова - 1 ст. л. (можна замінити низькокалорійним йогуртом);
морська сіль;
чорний перець.

Готуємо салат з покроковими фото.


Готуємо ми простий салат з пекінської капусти, тому на все про все піде 15 хвилин. В першу чергу тонко шаткуємо пекінку і кладемо в салатник. Ретельно мнемо руками, щоб пустила сік. Це дуже важливий момент, якщо пропустити цей етап, то салат з пекінки буде сухим. Мнемо, не шкодуючи сил!

Потім зливаємо з маринованих грибів розсіл. У мене це грибне асорті з опеньками. А салат з маринованими опеньками я дуже люблю, тому для мене це бонус. Але підійдуть і печериці. Кладемо грибочки в салатник (якщо великі, розрізаємо навпіл). Зливаємо розсіл і з оливок без кісточок.

11


Насправді, салат з китайської капусти майже готовий. Залишилося нарізати дрібно зелену цибулю і зробити заправку. Зараз я б взяла низькокалорійний йогурт, але тоді, коли робила це блюдо, на дієті не сиділа, тому розповім про один дуже смачний варіанті. Беремо пару ложок сметани і одну оливкової олії. Солимо, перчимо, ретельно перемішуємо.

Ви можете подумати, що салат з оливок і сметани не найкраще поєднання, але, запевняю вас, це не так! Пікантність оливкової олії додає родзинку ніжної консистенції сметани. Виходить відмінний салат з пекінської капусти без майонезу! А для мене найсмачніші салати без майонезу, звичайно ж.

22


Додаємо зелений лук і заправку в салат, ретельно перемішуємо.

33


Салат з маринованих грибів з оливками і пекінською капустою готовий!

44


Подаємо до столу!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок